Hirdetés

Román csoportelsőség, magyar búcsú

Befejeződött a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportköre, kialakultak a nyolcaddöntő párosításai. A román válogatott csoportgyőztes­ként jutott tovább a nyol­cad­döntőbe. A magyar válogatott hiába nyert Skócia ellen, a többi csoport eredményei nem alakultak kedvezően, így Szoboszlaiék csomagolhatnak.

Szép Zoltán
Becsült olvasási idő: 5 perc
Román csoportelsőség, magyar búcsú
A szlovák–román mérkőzés nyitánya

A fenti címre nem sokan fogadtak volna a németországi foci-Eb előtt, sőt amennyiben a románok szereplését nézzük, igencsak sok nagynevű román újságíró, de volt labdarúgó is pofára esett. Természetesen most mindannyian istenítik a trikolórokat, pedig kevesebb mint három hete még temették őket. Na ilyenkor fog el a hányinger, hogy egy-egy emberbe mennyi gerinc szorult. A Tottenham védője a tegnapi szlovák meccs után üdvözölte is a sok kritikust, ahogy Stanciu tette az ukránok felett aratott győzelem után. A lélek generációjának nevezett mostani román válogatott csoportelsőként és veretlenül jutott ki az Eb-re, most meg csoportelsőként jut tovább a nyolcaddöntőbe. Mindezt úgy, hogy Románia 2000 óta először jutott a legjobb 16 csapat közé. Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy elismerjük ennek a generációnak az eredményeit, amit pedig mi, magyarok megtanulhatnánk végre tőlük, az a harciasság és bátorság, amivel minden egyes mérkőzésnek nekimennek. Amíg Frankfurtban a román szurkolók hóráztak és készülnek Münchenbe a Hollandia elleni nyolcaddöntőre, addig mi magyarok folytattuk a matekot. Azt a számolgatást, amelyet a felejthetetlen skót győzelem után elkezdtünk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Nos, első körben Marco Rossi honfitársai megtették nekünk a szívességet és nem kaptak ki Horvátországtól, ezzel életben tartották a reményeinket. Következtek az angolok, akik képtelenek voltak legyőzni Szlovéniát és visszavágtak nekünk a 6:3-ért, 7:1-ért és 4–0-ért azzal, hogy ugyanolyan förtelmesen játszottak, mint eddig. Na majd szerdán a portugálok és a törökök elhozzák nekünk a Kánaánt, gondoltam magamban. Ehhez képest mit kaptunk? Jumurdzsákék megverték ugyan 2-1-re a cseheket, igaz, Kovács István 18 sárgát és két piros lapot osztott ki ezen a meccsen, ami Eb-rekord. Ronaldóék számára viszont láthatóan nyűg volt ez az egész, a portugálok a cserékkel játszottak és 2-0-ra kikaptak a grúzoktól, akik óriásit küzdöttek és első Európa-bajnokságukon nyolcaddöntőbe jutottak, összetörve ezzel a magyar Eb-álmokat. Itt azonban álljunk meg egy szóra, és lássuk be, hogy ha Svájc ellen úgy játszunk, mint a németek vagy a skótok ellen, vagy olyan lelkesen küzdünk, mint a grúzok, önerőből is képesek lettünk volna a legjobb 16 közé jutni. Arra ugyanis nem lehet alapozni, hogy minden jól alakul. Ebben most ennyi volt, nem rossz, nem is jó, majd legközelebb jobb lesz. Auf wiedersehen! 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!