Hirdetés

Politic góljaival győzött a Dinamo

Kétgólos vereséggel zárta a labdarúgó-Szuperligába jutásért az osztályozó első meccsét az FK Csíkszereda hétfőn este. A fővárosi Național Arénában rendezett találkozó első felében a Dinamo akarata érvényesült, ám a csíkiak hősies védekezése, a 20. percben Milanov lövésénél pedig a kapufa mentette meg a góltól Ilyés Róbert legényeit. Noha végig alárendelt szerepet játszott az FK, az első félidőben három kapura tartó lövése is volt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Politic góljaival győzött a Dinamo
Csak egy félidőt bírta kapott gól nélkül az FK Csíkszereda Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán

A szünet után 25 másodperccel viszont megszületett a találkozó első gólja: a középkezdést követően az FK elveszítette a labdát, Bani remek beadásából Denis Politic fejjel továbbította a játékszert Gyenge kapujába. A találatot követően megélénkült ugyan a csíkiak játéka, de a 60. perctől a Dinamo teljes egészében ellentámadásokra rendezkedett be, így az FK focisai támadásban is kibontakozhattak, ám sok gólszerzési lehetőségük nem akadt. A 73. percben Politic remek egyéni akciót követően betört a csíki büntetőterületre és megszerezte a Dinamo második találatát, amelyet követően a házigazdák visszavettek ugyan a ritmusból, ám a védelemre jól összpontosítva kihúzták kapott gól nélkül a mérkőzést.

A visszavágót jövő hétfőn Csíkszeredában rendezik, a párharc győztese a 2024/2025-ös idényben a Szuperligában szerepelhet, míg a vesztes a nyár végén a 2. Ligában indulhat.

Eredmény
Bukaresti Dinamo – FK Csíkszereda 2-0





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!