Hirdetés

Osztozkodott a pontokon az FK és a Mioveni

Remek iramú mérkőzésen gól nélkül zárta szombaton a labdarúgó 2. Liga 6. fordulójának meccsét az FK Csíkszereda és az SK Mioveni. A házigazdák két új igazolása remek játékkal mutatkozott be a piros-fekete csapatban.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Osztozkodott a pontokon az FK és a Mioveni
Harcos meccsen gól nélkül zártak a csapatok Fotó: Veres Nándor

Az elmúlt idényben még a Szuperligában szereplő SK Mioveni – akárcsak az FK Csíkszereda – öt forduló után a másodosztály középmezőnyében helyezkedett el, és ez nem változott a szombati meccset követően sem. Az FK Csíkszeredánál kezdőként lépett pályára Bloj Erwin, a 26 éves középpályás a VSK Déva 3. ligás csapatától igazolt a piros-feketékhez, a 18 éves, szintén középpályás Nistor Ákost pedig a Sepsi OSK adta egy évre kölcsön a csíkiaknak. A két játékos meglepően aktív volt az első félidőben, gyakorlatilag minden veszélyes helyzet, amelyet a házigazdák kialakítottak a két középpályástól indult. Ugyanakkor Babati és Makrai játéka volt kimagaslóbb a társaikétól. A szombati meccs két csapatának edzője jól ismeri egymást, hiszen Ilyés Róbert és Constantin Schumacher 2003-ban csapattársak voltak a román bajnoki serleget abban az évben elhódító Bukaresti Rapidban.
A mérkőzés első perceiben a csíkiak gyakorlatilag nekiestek az SK Mioveni-nek, ám az első nagy helyzetet mégis a vendégek dolgozták ki, sőt a 7. percben Blănaru gólt is szerzett, amelyet a játékvezető les miatt érvénytelenített. Tíz perccel később viszont ziccerbe került Blănaru egy kirúgást követően, a csatár hiába cselezte ki még a csíkiak fiatal hálóőrét, Beczét is, mégsem sikerült az üres kapuba juttatnia a labdát. A 10. perctől viszont a csíkiak irányították a meccset, helyzetek ugyan adódtak a hazaiaknak, de sem Babati, sem Bloj, sem pedig Csürös nem tudott gólt szerezni.
A második félidőben fordult a játék képe, a vendégek átvették az irányítást, ugyan Csürös egy Babati által elvégzett szabadrúgást követően a keresztlécre fejelte a labdát, de ezt is lesből tette. A 70. percben Makrait Magyari váltotta a pályán, a 76. percben pedig a frissen a játéktérre lépő focis előtt adódott nagy helyzet egy Nagy által elvégzett szabadrúgást követően, ám a 7 méterről leadott lövést kivédte a vendégek kapusa. A hajrában ugyan többet támadott az FK, ám a vendégek védelme remekül összezárt, így a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.


Eredmény
FK Csíkszereda – SK Mioveni 0-0.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!