Nyárádtői segítség Csíkszeredának

Noha még nem lépett pályára a labdarúgó 2. Liga hetedik fordulójában az FK Csíkszereda, ennek ellenére biztosan az élen kezdi meg Ilyés Róbert legénysége a nyolcadik játéknapot is. Két fontos mérkőzés vár a csíkiakra, akik a hétvégén Nyárádtőtől kaptak „segítséget”.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Nyárádtői segítség Csíkszeredának
Fotó: FK Csíkszereda

Csupán az FK Csíkszereda nem vesztett pontot a labdarúgó 2. Liga 2024/2025-ös idényében, ám az üldözők között is van veretlen csapat. A piros-feketék holnap 18.30-tól a hetedik forduló zárásaként fogadják Újszentest, és az eredménytől függetlenül az élen maradnak a csíkiak, hiszen három ponttal előzik meg két, fővárosi üldözőjüket.

– Eddig kiválóak az eredményeink, ez pedig további bizalmat ad a csapatnak. Viszont megint egy olyan mérkőzés előtt állunk, amire nagyon készülünk, hiszen egy nagyon kellemetlen csapat ellen játszunk. Az Újszentes keveset téved a védekezésben, hosszú passzokkal játsszák meg csatáraikat és így próbálnak támadást építeni

– mondta Ilyés Róbert.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az FK edzője szerint csapata labdabirtoklásban kell építgesse a támadójátékát.

– A helyzeteinket ki kell használjuk, mivel tényleg egy jól védekező csapat ellen játszunk. Elég nehezen kapnak gólt, főleg hogyha gólt rúgtak, akkor nehezen tudja az ellenfél megbontani a védelmüket

– tette hozzá a vezetőedző, és megjegyezte, hogy az elmúlt évhez képest az FK már más játékrendszerben focizik.

– A 3-4-2-1 stílus sokkal támadóbb szellemű felállás. Viszont tudjuk azt is, hogy a védekezésben azért elég nyíltak vagyunk

– mondta Ilyés utalva arra, hogy a szezonban a három védő, négy középpályás, három csatár felállás nyílt játékkal jár, a csapat a sorozatban a legtöbb gólt szerezte, de a kapott találatok száma is több mint egy meccsenként.
Az FK Csíkszereda Szászrégenből kapott „segítséget” a hetedik fordulóban: a Maros-parti városban ugyanis a csíkiakat üldöző SK Afumați csak gól nélküli döntetlent ért el a Nyárádtői Unirea ellen. Viszont két fővárosi csapat is az éllovas nyomába szegődött, a Steaua Nagyváradon, a Metaloglobus a Clinceni Arenában nyert, az FK-nak pedig azért is fontos lenne az Újszentes elleni siker, mert a nyolcadik forduló zárásaként a Ghencea stadionban a hadsereg csapatának vendége lesz.
A 7. fordulóban: Nagyváradi FC Bihor – Steaua 0-1, Chindia – Ceahlăul 0-1, Concordia Chiajna – Bodzavásári Metalul 1-0, SK Mioveni – FC Argeş 1-1, Corvinul – FC Câmpulung-Muscel 3-0, Metaloglobus – Viitorul Pandurii 7-0, Sellenberk – FC Voluntari 0-0, Nyárádtői Unirea – SK Afumaţi 0-0, VSK Focşani – FCU 1948 Craiova 1-1, VSK Slatina – Resicabánya 4-0. Az FK Csíkszereda – Újszentes találkozót ma 18.30-tól játsszák.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!