Nem volt szerencsés az SZFC

A labdarúgó Román Kupa második fordulójában a másodosztályba nyáron feljutott VSK Focşani ellen játszik a Székelyudvarhelyi FC, Demény Norbert vezetőedző nem örül a párosításnak. A találkozót ma 17.30-tól rendezik Székelyudvarhelyen, a belépés ingyenes.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem volt szerencsés az SZFC
Kupameccsel mutatkozik be saját közönsége előtt az SZFC Fotó: Hodgyai István

Alig két héttel az új, 2024–2025-ös idényre való felkészülés startját követően máris tétmeccset kellett játszania a labdarúgó 3. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC-nek. A földrajzi elhelyezkedése szerint kialakított párosítás eredményeként július 31-én a Kézdivásárhelyi SE otthonában lépett pályára a Román Kupa első fordulójában. Az udvarhelyi gárda jól vette az akadályt és 2-0-s győzelemmel jutott tovább.
A következő fordulóban már sokkal nehezebb ellenféllel kell szembenéznie Demény Norbert tanítványainak, ma a VSK Focşani együttesét fogadják a sétatéri stadionban.
A Vrancea megyei gárda a múlt idényben a harmadosztály 2-es csoportjának a második helyén végzett, de a másodosztály 22 csapatosra történő bővítésének köszönhetően a Focşani élt a lehetőséggel, és vigaszágon hatodik, egyben utolsó feljutóként csatlakozott a 2. Liga mezőnyéhez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Nem örülünk a másodosztályos ellenfélnek, a Focşani már elkezdte a bajnoki pontvadászatot, miközben mi még csak a felkészülés harmadik hetében tartunk

– fogalmazott Demény Norbert. Az SZFC vezetőedzője, aki idén nyáron vette át a csapat irányítását, elmondta, hogy talán a szurkolók jártak jobban, hiszen egy másodosztályos csapat ellen mutatkozhatnak be előttük az új bajnoki idény első hazai rendezésű hivatalos mérkőzésén.
Az udvarhelyi alakulat számít is a szurkolók támogatására, a szerdán 17.30-kor kezdődő kupameccsre ingyenes a belépés.

- Nem vagyunk készen, de megpróbálunk élni a lehetőséggel és a maximumot kihozni ebből a találkozóból

– összegzett Demény.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!