Nem lehetetlen az FK továbblépése

A Román Labdarúgó-szövetség székhelyén tartották meg szerda délelőtt a Román Kupa sorsolását, amelyen kiderült, kik lesznek az FK Csíkszereda ellenfelei a csoportkörben. Ilyés Róbert tanítványai a hazai labdarúgás első három vonalában szereplő csapatok közül mindegyikből kaptak egyet, két idegenbeli és egy hazai találkozó vár rájuk. A továbbjutás nem lehetetlen.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem lehetetlen az FK továbblépése
Újra Resicabányán játszik a két piros-fekete alakulat. A tét a Román Kupa negyeddöntője Fotó: FK Csíkszereda

Sorsolás alapján készítette el a Román Labdarúgó-szövetség versenybizottsága a Román Kupa csoportbeosztásait. A 24 gárdát négy hatos csoportba sorolták, ám minden csapat csak három mérkőzést játszik. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, a győztesek elődöntőt játszanak, majd az ezeket is sikerrel abszolváló gárdák játsszák a döntőt.

Az FK Csíkszereda a D jelű hatosba kapott besorolást és a hazai labdarúgás első három osztályából kapott ellenfeleket. A D csoportot a Galaci Oțelul, a Sepsi OSK, a Resicabánya, az FK Csíkszereda, a VSK Râmnicu Vâlcea és a VSK Unirea Gyulafehérvár alkotja. Ilyés Róbert tanítványai hazai közönség előtt szerepelnek majd a szuperligás galaciakkal, idegenben lépnek pályára a 2. ligás Resicabánya ellen, végül pedig a harmadosztályban szereplő gyulafehérváriak vendégei lesznek. Ha az FK továbbjut csoportjából, úgy a C jelű hatosból kap ellenfelet, itt az UTA, a Farul, az FC Hermannstadt, a Jászvásári Poli, a Nyárádtői Unirea és a Kolozsvári Sănătatea Servicii Publice szerepel.

Csoportellenfelei közül a Resicabányával idén a 2. Liga 6. fordulójában meccselt, ugyancsak vendégként, az FK Csíkszereda, a bajnoki találkozót nyolc napja Ilyés Róbert tanítványai 3-2-re nyerték.

A D csoport műsora
1. forduló (október 30.): Unirea – Sepsi OSK, FK Csíkszereda – Oțelul, Râmnicu Vâlcea – Resicabánya.
2. forduló (december 4.): Resicabánya – Sepsi OSK, Râmnicu Vâlcea – Oțelul, Unirea – FK Csíkszereda.
3. forduló (december 18.): Oțelul – Sepsi OSK, Resicabánya – FK Csíkszereda, Unirea – Râmnicu Vâlcea.
A negyeddöntőket 2025. április 2-án, az elődöntőket április 23-án, míg a döntőt 2025. május 14-én rendezik.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!