Hirdetés

Megtolták a Mercedest

Korábbi mérkőzéséhez képest jól, bátran focizott a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen, ám a vége kettő-nullás hazai győzelem lett, amihez kellett némi bírói segítség is. Még élnek a magyar továbbjutási remények, de egyre halványabban.

Szép Zoltán
Becsült olvasási idő: 4 perc
Megtolták a Mercedest
Magyar szurkolótenger a stuttgarti stadionban Fotó: Szép Zoltán

Köln és München után Stuttgart felé vettem az irányt. Kedd volt az első szabadnapom, amióta Németországban vagyok: végre aludtam egy jót, aztán megnéztem a Mercedes-Benz-múzeumot, amely közvetlenül a Daimler gyár stuttgarti üzemének bejárata mellett található. A kiállítótér 16 500 négyzetméter, és több mint 160 járművet tekinthetnek meg a látogatók, némelyik az autógyártás hőskorából származik. Úgy töltöttem el két és fél órát, hogy egy percét sem untam, lenyűgöző autók, történetek és a hétköznapi járműtől a Forma–1-es versenyautón át a repülőgépig mindent látni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szerdán délben találkoztunk a magyar tudósítókkal, és a Magyar Sportújságírók Szövetsége jóvoltából egy közös ebéden vehettünk részt. Bár a német–magyarig még sok idő volt, a magyar szurkolói menet már 14 órakor elindult: a hatóságok egy négysávos utat zártak le, hogy a drukkerek biztonságban vonulhassanak. Több mint tízezren vonultak, énekeltek a nagy hőségben, igazi bulit csaptak Stuttgart utcáin. Mi közben a Schlossplatzon lévő szurkolói zónába mentünk, ahol telt ház várt ránk: a 30 ezer férőhelyes FAN Zone percek alatt megtelt, sokan kint ragadtak. A rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a találkozót, több mint 2500 rendőrt mozgósítottak, láttam lovas rendőrt, biciklis rendőrt, helikoptert, drónokat.
Ami a meccset illeti, Dárdai és Bolla bekerült a kezdőbe, míg Nagelsman ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint a skótok ellen. A mieink régi arcukat mutatták, jól és bátran fociztak, de ez sem volt elég a házigazdák ellen. Musiala véleményes góljával hátrányba kerültünk, a találatot megelőzően Orbánt fellökték, a játékvezető szerint nem történt semmi. Szoboszlai szabadrúgását Neuer nehezen szedte ki, majd Sallai gólja lesről született, így hiába volt képben az egyenlítés, nem jött össze. Sőt, Gündogan a második félidő derekán lezárta a mérkőzést, valamint bebiztosította a német továbbjutást. Szólt az „ooo, wie schön”, mi meg lehajtott fejjel, bosszúsan néztünk magunk elé, hogy miért nem lehetett így játszani a svájciak ellen. Innentől matekozunk, mert nem elég nyerni vasárnap a skótok ellen, a többi csoport eredményeitől is függünk.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!