Megtalálták a góllövő cipőket

A nyári vakáció után újra élettel teltek meg a Hargita megyei labdarúgópályák: a negyedik, ötödik és hatodik ligákban is elindult a pontvadászat. Az első forduló valóságos gólzáport hozott, főleg a csíki 5. Ligában, de összességében is nem kevesebb mint 118 gólt lőttek a hétvégén.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megtalálták a góllövő cipőket
Balánbánya 3 pontot „bányászott” Udvarhelyen Fotó: Hodgyai István

A Hargita megyei 4. Ligában mindkét visszatérő gárda győzelemmel mutatkozott be az új idényben: Maroshévíz hazai pályán, Szentegyháza pedig Zetelakán didalmaskodott. A forduló rang­adóján a Golimpiakosz Udvarhelyen szenvedett vereséget a balánbányaiaktól. Az 1. forduló eredményei: Maroshévíz – Gyergyószárhegy 3–1, Csík­szentsimon – Csíkcsicsó 4–3, Gol­impiakosz – Balánbánya 1–3, Ze­telaka – Szentegyhá­za 2–3. Az Agyagfalva – Szé­kelykeresztúr mérkőzést szep­tember 11-én játsszák, a Székelyudvarhelyi Roseal szabadnapos volt.
Az Udvarhely körzeti 5. Ligában nem sok babér ter­mett a vendégcsapatoknak: mindössze egy pontot si­került rabolniuk. Eredmények: Ho­mo­ródalmás – Nagy­ga­lamb­falva 5–2, Malomfalva – Má­réfalva 1–0, Székelyvar­ság – Oklánd 2–0, Lövéte – Parajd 2–0, Farkaslaka – Felsőboldogfalva 2–2, Bet­fal­va – Szentábrahám 2–1.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Kilenc mérkőzésen nem kevesebb mint 52 gól esett a Csík körzeti 5. Ligában, ez mérkőzésenként 5,7 gólos átlagot jelent! Csíkszentimrén tíz gól született, más kérdés, hogy a hazai szurkolók nem sok örömüket lelték ebben, hiszen hetet a vendégek szereztek. Eredmények: Csíkszentkirály – Csíkszentgyörgy 0–3, Csa­tószeg – Csíkszentdomokos 1–7, Mindszentlélek – Kozmás 3–2, Csíkszentimre – Tusnád 3–7, Gyimesközéploki Loki – Madéfalva 6–0, Csíkkarcfalva – Csíkszentmihály 7–0, Lá­zár­­falva – Gyimesbükk 1–5, Csík­­madaras – Csík­szent­már­ton 1–2, Csík­szépvíz – Ká­szonaltíz 2–2.
Elrajtolt az Udvarhely körzeti 6. Liga is: az ötödik ligával ellentétben, itt többnyire a hazai csapatok betliztek, a hét mérkőzés során mindössze egy győzelmet és egy döntetlent könyvelhettek el, a többi találkozón vendéggyőzelem született. Az első forduló eredményei: Zetelaka II. – Homoródszentpál 0–2, Bö­göz – Kobátfalva 5–1, Gagy – Homoródszentpéter 2–3, Bo­gárfalva – Alsósófalva 0–1, Cse­hétfalva – Etéd 1–1, Ko­rond – Székelyszentlé­lek 1–4, Kápol­násfalu – Si­mén­falva 2–4.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!