Hirdetés

Meglepetésekkel indult a csoportkör

Két nagy meglepetés született a női labdarúgó Román Kupa csoportkörének első fordulójában, az egyik főszereplője a Temesváron pályára lépő FK Csíkszereda. A hétvégén már bajnoki pontokra megy a játék, a Vasas Femina szombaton hazai pályán, a csíki lányok pedig vasárnap idegenben rúgják a labdát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Meglepetésekkel indult a csoportkör
Három pont Temesvárról. Győztes hazatérés Fotó: FK Csíkszereda

Megkezdődtek a női labdarúgó Román Kupa csoportküzdelmei, a három négyes csoportra osztott mezőnyben három székelyföldi, köztük két Hargita megyei együttes küzd a trófeáért.
A szerdai játéknapon két nagy meglepetés született, az egyiket az A csoportban szereplő FK Csíkszereda „szállította”, a megyeszékhely gárdája a bajnokságot vezető Temesvári Poli otthonában lépett pályára, és remek teljesítménnyel 2–0 arányban múlta felül a bánságiakat. A csíki lányok első győzelmüket szerezték a tavaszi idényben. A csoport másik mérkőzésén a Kolozsvári U 3–1-re legyőzte a Banat Girls együttesét. A másik meglepetést a CSM Alexandria szolgáltatta, a kiesés ellen küzdő alakulat hazai pályán 2–1-re nyert a bajnokságban második Konstancai Farul ellen. A csoport másik mérkőzésén a Marosvásárhelyi SE hazai pályán szenvedett súlyos, 6–2 arányú vereséget a Besztercei Gloriától.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az alsóbb osztályban szereplő együttesek C jelű kvartettjében tegnap csak egy mérkőzést játszottak le, a Craiovai Universitatea 4–0-ra győzött a Nagyváradi Athletic otthonában. A Vasas Femina – Bukaresti Rapid találkozót, a vendégek kérésére egy későbbi időpontban, március 27-én játsszák le.
A csoportkör második fordulóját április 17-én, a harmadik május 8-án rendezik, az A csoportból a legjobb kettő, a B és C jelű kvartettből pedig a csoportgyőztesek jutnak az elődöntőbe.
A kupában szereplő két Har­gi­ta megyei együttes a hétvégén a bajnokságban foly­tatja a pontvadászatot, a Va­sas Femina a 2. Liga 12. for­du­ló­jában holnap 14 órától Nicu Gane Fălticeni csapatát látja vendégül, az FK Csík­sze­re­da pedig a Szuperli­ga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában, vasárnap 15 órától a címvédő Kolozsvári U vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!