Hirdetés

Marosvásárhelyen lehet javítani

Előbb a mérkőzést, majd a büntetőpárbajt is a Brassó megyei kupagyőztes Keresztényfalvi Inter nyerte a Román Kupa regionális szakaszának udvarhelyi mérkőzésén, a Golimpiákosz otthonában. A Hargita megyei kupagyőztes szombaton a Marosvásárhelyi ASA otthonában folytatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Marosvásárhelyen lehet javítani
Vezettek, mégis kikaptak az udvarhelyiek Fotó: Hodgyai István

Szerdán elkezdődtek a jövő évi labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának küzdelmei, amelyen a megyei kupasorozatok győztesei indulhattak. A 3-as régió 1. csoportjának első párharcában a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz látta vendégül a Brassó megyei Keresztényfalvi Intert, a Marosvásárhelyi ASA szabadnapos volt.
Az udvarhelyi találkozón a vendégek kezdeti lendülete hamar elfogyott, a Golimpiákosz átvette a kezdeményezést, a 15. percben Jankó Levente révén meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a hazaiak veszélyeztettek többet, a 37. percben mégis a vendégek találtak be, kiegyenlítve az állást.
A szünet után továbbra is a Golimpiákosz játszott veszélyesebben, több alkalommal is előnybe kerülhetett volna, ám ahogy ilyenkor lenni szokott, a 86. percben ismét a keresztényfalviak találtak be, és végül 2–1-re nyerték a találkozót.
Az új szabályok szerint az eredménytől függetlenül a mérkőzés végén a büntetőpárbajt is lebonyolították, amennyiben a későbbiekben egyenlő eredmények születnek, az első öt rúgás nem hozott döntést, végül az ezt követő harmadik körben a hazaiak hibáztak, az Inter berúgta, így a párbajt is ők nyerték 5-4-re.
A Golimpiákosz holnap a Marosvásárhelyi ASA vendége lesz, a csoport utolsó párharcát a Keresztényfalvi Inter és a Marosvásárhelyi ASA játssza szerdán, július 19-én.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!