Magyar siker a gálameccsen

A korosztályos magyar válogatott ellen lépett pályára az FK Csíkszereda U17-es csapata: a szombati találkozó volt a csúcspontja annak az eseménysorozatnak, amellyel a megyeszékhelyi labdarúgás 120 éves fennállását ünnepli a klub. A román szövetség két elöljárója is jelen volt a találkozón, a lelátón alig 350 személy követte csendesen a mérkőzést.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Magyar siker a gálameccsen
A magyar válogatott akarata érvényesült. Papírforma Fotó: FK Csíkszereda

Idén a megyeszékhelyi labdarúgás 120. évfordulóját ünnepli az FK Csíkszereda, a jubileumi évben több eseményt is szervez a klub. Az eseménysorozat csúcspontja az U17-es FK Csíkszereda és a korosztályos magyar válogatott mérkőzése volt, amelynek szombaton kora este a megyeszékhelyi stadion adott otthont. Az FK Csíkszereda egyébként a klub életének minden fontosabb eseményére egy magyar válogatottat hívott meg, a stadionavatón az U15-ös, két éve, a nyugati lelátó átadásakor az U18-as, a jubileumi év csúcseseményére pedig az U17-es anyaországi válogatott ellen lépett pályára a piros-feketék korosztályos csapata.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A szombati mérkőzést meg­előzően a csíkszeredai városi stadion gyepére vonultak a megyeszékhely egykori lab­darúgócsapatait erősítő focisok, majd Korodi Attila polgármester köszöntötte a résztvevőket, ahogyan azt tette Gabriel Bodescu, a Román Labdarúgó-szövetség főtitkárhelyettese és Mihai Stoichiță, a szakszövetség technikai bizottságának elnöke. Utóbbi viszont nemcsak az FK Csíkszereda utánpótlás-nevelését dicsérte meg, hanem a felnőttcsapatot is, mi több, azt mondta, szeretné, ha a város gárdája a legmagasabb osztályban játszana. „Nem szeretnék meghalni addig, amíg nem látom az FK Csíkszeredát a Szuperligában” – mondta a 70 éves Stoichiță.
A három himnuszt követően Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda felnőttcsapatának edzője, a megyeszékhely legeredményesebb egykori focistája végezte el a gálamérkőzés kezdőrúgását, a találkozót egyébként a magyar válogatott uralta. A 24. percben Kertész Márk csak szabálytalanság árán tudott megállítani egy magyar támadást, a jogosan megítélt büntetőből pedig Zubor Ádám szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A 35. percben Gólik Benjámin egy ellentámadás végén emelte kettőre a magyar előnyt, a meccs utolsó találatát a 68. percben Galambos János szerezte, s noha a vendégeknek még volt egy nagy helyzetük a hajrában, illetve a csíkiaknak a 71. percben Brugger Dániel révén, a mérkőzést 3–0-ra a magyar U17-es válogatott nyerte a mintegy 350 főt számláló, a mérkőzést csendben figyelő közönség előtt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!