„Magaslati levegőn” maradna az FK

Ma 18 órától hazai pályán folytatja bajnoki szereplését az FK Csíkszereda 2. ligás labdarúgócsapata. Ilyés Róberték megőriznék hibátlan mérlegüket.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
„Magaslati levegőn” maradna az FK
Augusztusban volt ok örömre Fotó: Pál Zoltán

Nagyszerűen kezdte a 2024/2025-ös labdarúgóidényt az FK Csíkszereda felnőtt férficsapata. Ilyés Róbert vezetőedző tanítványai minden augusztusi tétmérkőzésüket megnyerték, hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot, és a Románia Kupában is kivívták a csoportküzdelmekben való részvételt. Ez utóbbi különösen annak fényében számít bravúrnak, hogy a kupa playoff-körében az élvonalbeli Unirea Slobozia látogatott Csíkszeredába és távozott vereséggel az elmúlt csütörtökön.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első négy fordulóban aratott négy győzelem klubrekordnak számít, ilyen jól sohasem kezdték a másodosztályú pontvadászatot a piros-feketék. Az előző szezonban tapasztalt gólínség a múlté, a mérkőzésenként átlagban szerzett három találat megsüvegelendő, akárcsak a négy bajnokin kapott mindössze három gól. Érthetően remek a hangulat a csíkiak háza táján, és nem szívesen engednék, hogy idejekorán elromoljon. Ahogy a táblázat vezető helyét sem szívesen engednék át másnak Kelemen Dávidék. Ilyés Róbert találóan nyilatkozott a klub közösségi oldalán: jól érzik magukat a „magaslati levegőn.”
Kedden a Bodzavásári Metalul elleni hazai találkozón folytatódhat a remek sorozat, FK-győzelem esetén négy pontra nőhet a csíkiak előnye az őket üldöző Slatina és Resicabánya előtt. Ami az ellenfelet illeti, a havasalföldiek a harmadosztály 2. számú csoportjából érkeztek. Az első négy fordulóban egyetlen győzelem mellett három alkalommal maradtak pont nélkül. A mai találkozó 18 órakor kezdődik a csíkszeredai városi stadionban. Jegyek elővételben kaphatók a bilete.ro oldalon, vagy a kezdés előtt egy órával a helyszínen.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!