Hirdetés

Legyőzte az FK a Corvinult

A 2023/2024-es idényben harmadik alkalommal csapott össze az FK Csíkszereda és a Corvinul, az előző két mérkőzést a vajdahunyadiak nyerték hazai környezetben: az alapszakasz 3. fordulójában 2-0-ra tavaly augusztus 19-én, tizenegy nappal később pedig a Román Kupától búcsúztatták 4-2-es sikerrel a csíkiakat.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Legyőzte az FK a Corvinult
Két gólt ünnepelhettek a csíkiak Fotó: FK Csíkszereda

A szombat déli találkozó iramos volt, az első félórában alig három perc alatt mindkét csapat gólt szerzett. A 27. percben Anderson Ceará lesérült, a tíz játékossal maradó FK Csíkszereda pedig könnyű prédának bizonyult egy ellentámadás során, amelyet Bradu egy szépségdíjas találattal zárt. A középkezdéskor a brazilt Jelena váltotta, majd az első csíki támadást követően Jebari mintegy húsz méterről leadott lövését védte ugyan a vendégek kapusa, ám a Blaga kezéből kicsúszott a játékszer és begurult a Corvinul kapujába.
A szünetet követően hármas cserét hajtott végre a vendégek edzője, a második játékrész első nagy helyzetét Jebari hagyta ki, igaz, Blaga is kellett hozzá, hiszen nagy bravúrral védte a vendégek kapusa a csíki lövését. A 71. percben a szünetet követően pályára lépő Hrezdag kezét érintette labda Rónai beívelését követően, és mivel az eset a vendégek büntetőterületén belül történt, a játékvezető 11-est ítélt a csíkiak javára. Ezt Jelena magabiztosan értékesítette, és ugyancsak ő hagyta ki a meccs utolsó nagy helyzetét is a hosszabbítás harmadik percében, amikor lövését követően a vendégek kapufája mentette meg a Corvinult az újabb góltól.
A 2-1-es csíki sikernek köszönhetően az FK újra Szuperligát érő helyen áll a felsőházi rájátszásban, Ilyés Róbert legényei számára viszont két fontos, ráadásul idegenbeli mérkőzés következik: előbb Bodzavásáron a szintén feljutásért harcoló Gloria, majd a Sellenberk ellen lépnek pályára a piros-feketék.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!