Kitömött Zernyest Udvarhelyen

Mindkét Hargita megyei együttes nyert a labdarúgó 3. Liga harmadik körében, ráadásul a gyergyóiak idegenből hozták el a három pontot. Udvarhelyen nem harapott az előző idényben még másodosztáyos selejtezőn érdekelt Zernyest.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kitömött Zernyest Udvarhelyen
Nem kétséges, egységes az SZFC Fotó: Hodgyai István

Maximális pontszámmal, kiváló gól­különbséggel vezeti a labdarúgó 3. Liga hatos csoportját a Székelyudvarhelyi FC: Demény Norbert csapata egy óra alatt rúgott ötöt annak a Zernyesti Olimpicnak, amely az első két fordulóban gólt sem kapott. Rónai egy védelmi hibát kihasználva már a huszadik percben vezetést szerzett, majd Simó lőtt akkora gólt, hogy fel lehetne terjeszteni Puskás-díjra. A második félidő második felére ébredtek fel a tavaly még 2. ligás selejtezőben érdekelt zernyestiek, kétszer a kapufát is eltalálták, Jakab védett bravúrral, más kérdés, hogy ekkorra már minden eldőlt, hiszen korábban Ronai duplázott, valamint Györgyi és Gavirliță is betalált, 5–0-ra nyert az SZFC.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az Udvarhelyen elszenvedett szoros vereség, majd a hazai döntetlen után első győzelmére hajtott a Gyergyói VSK Plopeni-ben. Az újonc ennek ellenére már a 16. percben hátrányba került, ám tíz perc elteltével Csala Tibor értékesített büntetőjével újra döntetlen volt az állás. Gyergyói fölényt hozott a szünetig hátralévő húsz perc, a lefújás előtti pillanatokban Bărăbaș Marius góljával pedig már náluk volt az előny. Fordulás után jobbára csak kontrázott a VSK, amely Sütő 62. percben szerzett találatával kétgólosra hizlalta előnyét, s hiába szépített a hajrában a Prahova megyei alakulat, egyetlen gólnyi fór a lefújás pillanatában is megmaradt, először nyert az idényben a VSK.

Eredmények

Labdarúgó 3. Liga, 3. forduló: Plopeni – Gyergyószentmiklósi VSK 2–3, Székelyudvarhelyi FC – Zernyesti Olimpic 5–0, Brassói Kids Tâmpa – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0, Baicoi – Tatrangi Ciucaș 5–0, Tricolorul Breaza – Brassói SR Municipal 3–1.
A rangsort az SZFC vezeti 9 ponttal, az udvarhelyieket egyaránt hét egységgel Baicoi és Breaza követi.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!