Kézdivásárhelyen nyert az SZFC

Továbbjutást jelentő győzelemmel mutatkozott be a Székelyudvarhelyi FC új vezetőedzője, Demény Norbert, miután szerdán a labdarúgó Román Kupa első fordulójában 2-0-ra győzött a Kézdivásárhelyi SE otthonában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kézdivásárhelyen nyert az SZFC
Kupameccsel indította az új idényt az SZFC Fotó: SZFC

Alig két héttel az új, 2024–2025-es idényre való felkészülés startját követően máris tétmeccset kellett játszania a labdarúgó 3. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC-nek, mely szerdán a Kézdivásárhelyi SE otthonában lépett pályára a Román Kupa első fordulójában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első körben a szakszövetség a részt vevő csapatok földrajzi elhelyezkedése szerint alakította ki a párosításokat.

Az első szakaszban 76 együttes lépett pályára, miután csatlakozott a regionális döntők hét győztese, a 3. Liga előző idényének alsóházi rájátszásából 54, a felsőházából pedig 15 gárda.

A Demény Norbert vezette SZFC-hez hasonlóan a háromszéki gárda is edzőváltáson esett át, Gelu Moldovan helyét az a Liviu Negoiță vette át, aki az előző szezonban a felsőházi rájátszásba vezette a Kids Tâmpa csapatát, amely ezzel a teljesítménnyel története legjobb eredményét érte el. A két székely gárda a múlt idényben egy csoportban szerepelt a 3. Ligában, az SZFC megnyerte az alsóházat, a Kézdivásárhelyi SE pedig három hellyel az udvarhelyiek alatt végzett.

Ezúttal is az SZFC mutatott jobb focit, bár a KSE sem volt esélytelen. Az udvarhelyi együttes azonban jobban kihasználta lehetőségeit, a második félidőben Gavîrlița és Bálint találataival 12 perc alatt eldöntötte a találkozót.

Végeredmény SZFC – KSE 0-2. Az udvarhelyi gárda legutóbb még a 2022–23-as idényben, tavalyelőtt májusban tudott Kézdivásárhelyen győzni.
A másik székelyföldi rangadón Maros megyei párharcot rendeztek, a Szászrégeni Avântul 7-0-ra hengerelt az ifjúsági csapattal kiálló Marosvásárhelyi SE ellen.

A második kört augusztus 7-én rendezik, ezúttal 68 klub lesz érdekelt: az első forduló 38 győztese mellé csatlakozik a harmad­osztály felsőházából a négy legjobb harmadik helyezett, valamint a rájátszás első két helyén végzett, viszont az osztályozót elvesztő 14 alakulat, a másodosztályból kiesett négy csapat és a feljutott hat újonc, illetve a 2. Liga alsóházi csoportjainak két ötödik helyezettje.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!