Kevesebb lesz a székely rangadó

Az újonc Gyergyószentmiklósi VSK mellett jól ismert Brassó és Prahova megyei együttesek ellen küzd a harmadosztályos bajnoki pontokért a Székelyudvarhelyi FC labdarúgócsapata, a háromszéki együttesek látótávolságon kívül kerültek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kevesebb lesz a székely rangadó
Elfektetné ellenfeleit az udvarhelyi gárda Fotó: SZFC/Fb

Idén is száz együttes indul a hazai harmadosztályos labdarúgó-bajnokságban. A lebonyolítási rendszer nem változott: az alapszakaszban az alakulatok tíz, egyenként tízcsapatos csoportokban küzdenek meg a bajnoki pontokért.
A múlt idényben a Székelyudvarhelyi FC a Sepsi OSK fiókcsapatával és a Kézdivásárhelyi SE együtteseivel került egy csoportba, ráadásul az alsóházban is együtt folytatták, így székely rangadókból nem volt hiány. Ez némileg változik idéntől, hiszen az új bajnoki idényben két utóbbi gárda az SZFC látótávján kívül került: a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által közzétett csoportbeosztás szerint a háromszéki csapatok a 2-es csoportba kerültek, ahol jobbára moldvai klubok ellen igyekeznek helytállni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Székelyudvarhelyi FC a 6-os csoportba kapott besorolást, ahol a frissen feljutott Gyergyószentmiklósi VSK mellett Brassó és Prahova megyei, többnyire ismert ellenfelekkel mérkőzik meg. A barcasági csapatokkal már szerepelt egy csoportban az SZFC, ezek a Brassói Kid Tâmpa, a Brassói SR Municipal, a Zernyesti Olimpic, a Barcarozsnyói Olimpic és a hétfalusi Tatrangi Ciucaș. A három Prahova megyei gárdából a CSO Băicoi és a CSO Plopeni gárdái nem ismeretlenek, két idénnyel ezelőtt egy csoportban voltak az udvarhelyiekkel, a Tricolorul Breaza pedig tavaly jutott fel a harmadosztályba, a legutóbbi szezonban a másik két alakulattal együtt a 4-es csoportban játszottak.
További két székelyföldi klub szerepel még a harmadosztályban: a Marosvásárhelyi SE és a Szászrégeni Lendület a 7-es csoportba kapott besorolást.
A labdarúgó 3. Liga pontvadászata augusztus 31-én kezdődik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!