Hirdetés

Kérdésessé vált a felsőház

Nehéz helyzetbe került a labdarúgó 3. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC, miután szombaton, a tavaszi idénynyitón 1–0-ra kikapott a Viitorul Curiţa otthonában. A felsőház még elérhető, de ez másokon is múlik.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kérdésessé vált a felsőház
Nem hozott pontot az SZFC tavaszi idénynyitója Fotó: FC Viitorul

Három fordulóval az alap­szakasz vége előtt a Székelyudvar­helyi FC azzal a céllal vágott neki a labdarúgó 3. Liga tavaszi idényének, hogy elcsípje a felsőházi rájátszásra feljogosító első négy hely valamelyikét.
Ennélfogva rendkívül fontos mérkőzés várt az SZFC-re, amely a szombati 16. fordulóban a Viitorul Curiţa vendégeként lépett pályára.
A házigazda – a nevét a jövőben FC Viitorul Oneşti-re változtató alakulat – pillanatnyilag a mindössze 600 lakost számláló falu, Curiţa nevét viseli, a csapat a bajnokság 8. helyén telelt ki, bár eddigi 16 bajnokijából tíz mérkőzést elvesztett, rendre szoros mérkőzéseket vívott, a legtöbb esetben kevesen múlott a pontszerzés.


Hirdetés


Amint az várható volt, kiegyensúlyozott, küzdelmes össze­csapást hozott a szombati találkozó, mindkét fél a másikon kereste a fogást, de egyik sem tudta átvenni az irányítást. Kihasználatlan helyzetek és hibák is adódtak mindkét részről, úgy tűnt, gól nélküli félidőt követően mennek pihenni a csapatok. Nem így történt. A 37. percben az SZFC védelmi hibája már nem maradt büntetlenül, a szemfüles hazaiak megszerezték a vezetést. A szünet után az SZFC mindent megpróbált, de nem jött össze az egyenlítés, ez a három pont pedig nagyon fog hiányozni az udvarhelyieknek.
A Kézdivásárhelyi SE hazai legyőzésével a Brassói Kids egy ponttal megelőzte az SZFC-t, az alapszakaszt pedig a bajnokság két leggyengébb csapata ellen zárja, míg az udvarhelyiek a két dobogóssal küzdenek meg, március 15-én a zernyestieket fogadját, rá egy hétre pedig a barcarozsnyóiakhoz utaznak. Nem elérhetetlen a felsőház, de ehhez a Brassói Kidsnek is hibáznia kell.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!