Kedvelik a hármas számot

Értékes pontot szerzett a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, ám a meccsből akár jobban is kijöhettek volna Marco Rossi tanítványai. A román válogatott a hármas szám jegyében vitte sikerre Cipruson is a meccset szombat este.

Kopacz Gyula
Kedvelik a hármas számot
Man (18) és Marin (20), az első két román gól szerzője Fotó: frf.ro

Az elmúlt héten léptek pályára a válogatottak a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A tegnap ugyan már elkezdődött a negyedik forduló is, ám mind a magyar, mind pedig a román válogatott a hét elején játszik.
Marco Rossi tanítványai telt ház előtt fogadták a hollandokat a Puskás Arénában, a remek hangulatú mérkőzésen Sallai Roland szerezte meg a magyaroknak a vezetést a 32. percben, s noha a hollandok rengeteg támadást indítottak, sokáig ezt nem sikerült befejezniük. A 80. percben Virgil van Dijk kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a hollandok, két perccel később Denzel Dumfries egyenlített, így a felek megosztozkodtak a pontokon. A csoport másik meccsén a németek idegenben győzték le a bosnyákokat, így a ma esti meccsek gyakorlatilag rangadókká léptek elő: a sereghajtó bosnyákok az utolsó előtti Magyarországot, míg az éllovas németek a második hollandokat fogadják, mindkét meccs 21.45-kor kezdődik.
Cipruson eléggé kibabráltak a románok a házigazdákkal: miután elég hamar elkelt a 2500 jegy a vendégszektorban, a szigetországban élő románok majdnem az összes, ciprusi szurkolóknak szánt jegyet felvásárolták, így gyakorlatilag olyan hangulatot keltettek, mintha hazai pályán küzdene a Lucescu-legénység. Amúgy a hármas szám jegyében telt el a románoknak a ciprusi meccse is: a harmadik fordulóban immár zsinórban a harmadik mérkőzésükön rúgtak három gólt a románok. Man a 16., Marin a 25., Drăgușin pedig a 36. percben volt eredményes Ciprus ellen, így a holnapi litvánok elleni idegenbeli meccset is a csoport éléről várja a román válogatott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eredmények, műsor
A-divízió, 1. csoport: Horvátország – Skócia 2–1, Lengyelország – Portugália 1–3. Holnap: Skócia – Portugália, Lengyelország – Horvátország.
A-divízió, 2. csoport: Izrael – Franciaország 1–4, Olaszország – Belgium 2–2. Ma: Olaszország – Izrael, Belgium – Franciaország.
A-divízió, 3. csoport: Magyarország – Hollandia 1–1, Bosznia- Hercegovina – Németország 1–2. Ma: Németország – Hollandia, Bosznia-Hercegovina – Magyarország.
A-divízió, 4. csoport: Spanyolország – Dánia 1–0, Szerbia – Svájc 2–0. Holnap: Spanyolország – Szerbia, Svájc – Dánia.
B-divízió, 1. csoport: Ukrajna – Georgia 1–0, Csehország – Albánia 2–0. Ma: Georgia – Albánia, Ukrajna – Csehország.
B-divízió, 2. csoport: Finnország – Írország 1–2, Anglia – Görögország 1–2. Lapzártánk után ért véget a finn–angol és a görög–ír találkozó.
B-divízió, 3. csoport: Ausztria – Kazahsztán 4–0, Norvégia – Szlovénia 3–0. Lapzártánk után ért véget a kazah– szlovén és a osztrák–norvég meccs.
B-divízió, 4. csoport: Törökország – Montenegró 1–0, Izland – Wales 2–2. Ma: Izland – Törökország, Wales – Montenegró.
C-divízió, 1. csoport: Észtország – Azerbajdzsán 3–1, Szlovákia – Svédország 2–2. Ma:  Azerbajdzsán – Szlovákia, Észtország  – Svédország.
C-divízió, 2. csoport: Litvánia – Koszovó 1–2, Ciprus – Románia 0–3. Holnap: Koszovó – Ciprus, Litvánia – Románia
C-divízió, 3. csoport: Bulgária – Luxemburg 0–0, Fehéroroszország – Észak-Írország 0–0. Holnap: Fehéroroszország – Luxemburg, Észak-Írország – Bulgária.
C-divízió, 4. csoport: Lettország – Észak-Macedónia 0–3, Feröer-szigetek – Örményország 2–2. Lapzártánk után játszották: Örményország – Észak-Macedónia 4 p., Feröer – Lettország.
D-divízió, 1. csoport: Gibraltár – San Marino 1–0. Lapzárta után  játszották: Liechtenstein – Gibraltár.
D-divízió, 2. csoport: Moldova – Andorra 2–0. Lapzárta után ért véget: Málta – Moldova.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!