Hirdetés

Jöhet a felsőházi rájátszás

Az FK Csíkszereda mind a négy akadémiai csapata a felsőházi rájátszásban folytatja a bajnokságot. A play-off küzdelmei már ezen a hétvégén el­kez­dőd­nek és a téli szünetig öt fordulót rendeznek.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jöhet a felsőházi rájátszás
Lendületben az FK akadémiai csapatai Fotó: FK Csíkszereda

Eredményes alapszakaszt tudhatnak maguk mögött az FK Csíkszereda ifjúsági fiúegyüttesei. A piros-fekete fiatalok az U18-as Ifjúsági Ligában, valamint az U17-es, U16-os és az U15-ös Elit Ligában is a legjobb hat között végeztek, azaz a felsőházi rájátszásban folytatják a bajnoki küzdelmeket.
A két nagyobb korosztályban már az utolsó előtti fordulóban biztossá vált a playoff-szereplés. A zárófordulóban Csík­sze­re­dá­ba érkező Sepsi OSK ellen már csak a presztízs volt a tét, az ifiligások legyőzték a piros-fehéreket, míg az U17-esek 3–3-ra végeztek. Mindkét szeredai gárda a második helyről vág neki a felsőháznak, amely a hétvégén kezdődik. Az első találkozót vasárnap játsszák 12 (U18) és 14 (U17) órai kezdettel. Az ifiligában a Temesvári Poli, az U17-ben a Temesvári Ripensia látogat a Sportparkba.
A kisebb korosztályokban két idegenbeli, Bodzavásáron aratott győzelemmel vált biztossá a felsőházi rájátszás. A Sötér-Balázs Jolán nevét viselő sportiskola fiataljai ellen 3–0-ra, illetve 10–0-ra diadalmaskodott az U15-ös és az U16-os piros-fekete gárda. A kisebbek a harmadik, a nagyobbak a negyedik helyről indítják a play-off küzdelmeit.
Mindkét csapat a Bákói FC vendégeként lép pályára a rájátszás első fordulójában, szombaton, méghozzá idegenben. Az U16-osok mérkőzése 12-kor, az U15-ösök 14 órakor kezdődik a Bákó melletti Ruşi-Ciutea sportbázisán.
A felsőházi rájátszás minden korosztályában a hat csapat egy oda-viszavágó kört játszik egymással.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!