Idegenben kezdenek a lányok

Mindkét Hargita megyei női labdarúgó-együttes, az FK Csíkszereda és a Vasas Femina is idegenben kezdi a Szuperliga új bajnoki idényét, előbbi Nagyszebenben, utóbbi Szamosújváron lép pályára. A múlt idény két legjobbja már a nyitófordulóban találkozik egymással.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Idegenben kezdenek a lányok
Nagyszebenben kezdik a bajnokságot a csíki lányok Fotó: FK Csíkszereda

Hétfőn kisorsolták a női labdarúgó Szuperliga 2024/2025-ös bajnokságának menetrendjét a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén. A szakszövetség egyelőre csak a nyitóforduló párosításait tette közzé, eszerint mindkét Hargita megyei klub csapata idegenben kezdi a pontvadászatot, a legutóbb bronzérmes csíki lányok az újonc Nagyszebeni Hermannstadt otthonában, míg az élvonalba egyéves szünet után visszatérő udvarhelyiek a szintén újonc Szamosújvári Atletic vendégeként lépnek pályára az augusztus 25-re tervezett nyitófordulóban.
A bajnokság rögtön rangadóval kezdődik, ugyanis a múlt idényben ezüstérmes Kolozsvári U csapata a bajnoki címvédő Konstancai Farul együttesét látja vendégül.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Visszatérve a Vasasra, az udvarhelyiek idegenbeli startja némileg meglepő, bevett szokás, hogy az újoncok hazai pályán kezdjék a bajnokságot, nyilván ennek kivitelezése nem egyszerű, ugyanis a mezőny fele kicserélődött. A három dobogós, a Konstanca, a Kolozsvár és az FK Csíkszereda, illetve az alsóházat megnyerő Beszterce mellett négy újonc indul az élvonalban: a másodosztály két csoportgyőztese, a Vasas és a Szamosújvár, és a 2-es csoport harmadik és negyedik helyezettje, a Nagyszebeni Hermannstadt, illetve a Gyulafehérvári Unirea.
Az alapszakasz 14 fordulóból áll, oda-visszavágó alapon mindenki játszik mindenkivel, az első négy a felsőházban, a többi az alsóházban folytatja. Mindkét esetben további 14 mérkőzés, két-két oda-visszavágó vár a csapatokra, így alakul ki a Szuperliga végső sorrendje.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!