Hirdetés

Huszonhat fős kerettel készülnek a magyarok a foci-Eb-re

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette huszonhat fős keretét a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra. A kapitány ígéri: a másfél éve veretlen nemzeti tizenegy senkitől sem félve veszi fel a harcot papírforma szerint erősebb ellenfeleivel szemben.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Huszonhat fős kerettel készülnek a magyarok a foci-Eb-re
Meglepetést okoznának a magyarok az Eb-n Fotó: MTI

A nyári labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretében hat olyan futballista található – Gulácsi, Dibusz, Fiola, Lang, Nagy Ádám és Kleinheisler –, aki a 2016-os és a 2021-es Eb-n is szerepelt. A nemzeti csapat május 27-én találkozik Telkiben, s jó hír, hogy 2022 szeptembere óta – amikor utoljára szenvedett vereséget – most először fordul elő, hogy nincs sérült, mindenki hadra fogható.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ez a keret nagy karakterekből áll, emberileg mindenki komoly, nagy formátum. Persze a futball játék, amelyben technikailag és taktikailag is helyt kell állni. Ez a válogatott versenyképes, senki, még Németország sem mondhatja, hogy úgyis legyőz minket. Ettől még 99 százalék, hogy ők nyernek, az előző három összecsapásunkon mégsem veszítettünk ellenük

– jelentette ki Rossi a kerethirdetéskor. Az edzőtábor kapcsán elmondta, az első héten a fizikai felkészítésé lesz a főszerep, utána kezdik a felkészítést az írek, majd az izraeliek ellen. A dublini és debreceni találkozón szeretne mindent kipróbálni, amire az Eb-n szükség lehet.

Nem félünk senkitől, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és büszkévé, boldoggá tenni a szurkolótáborunkat

– szögezte le Rossi.

A magyarok június 10-én utaznak Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi), Gulácsi Péter (Leipzig), Szappanos Péter (Paks). Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Dárdai Márton (Hertha), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (Leipzig), Szalai Attila (Freiburg). Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland). Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros). Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencváros), Mocsi Attila (Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár), Vancsa Zalán (Lommel), Vécsei Bálint (Paks).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!