Hirdetés

Hetven perc törött ujjal

Román Kupa-meccseket ját­szottak az elmúlt héten a megyei és körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok, majd a hétvégén a pontvadászatban is pályára léptek a gárdák. Tegnaptól új éllovasa van a Csík körzetinek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Hetven perc törött ujjal
Súlyos sérülése ellenére végig pályán maradt Balla Botond Fotó: Loki SE

Zsúfolt volt az elmúlt hét a megyei és körzeti labdarúgócsapatok többségének, hiszen nemcsak a pontvadászatban, hanem a Román Kupa megyei szakaszának második fordulójában is érdekelt volt több gárda. A 4. Liga éllovasa ezúttal a Rosealt győzte le, a Golimpiakosz viszont nyert, így a szintén győztes Agyagfalvával e három csapat van a dobogón, ám továbbra is csak három pont a különbség a harmadik és hatodik helyezett között. A Csík körzeti bajnokságnak új éllovasa van, miután Csíkszentdomokos a Román Kupában elszenvedett vereségért a pontvadászatban vágott vissza Csík­szent­ki­rály­nak, Szépvíz pedig át is vette a vezetést.
A tatrosmenti csapatok rang­adóját a házigazda Gyimesbükk nyerte, ám a meccs hőse a vendég Gyimesközéplok kapusa, Balla Botond lett. A Loki SE hálóőre a 20. percben egy kapura tartó labdára elvetődve a jobb kezére esett, a helyszínen egyik csapattársa – aki egyébként a mentőszolgálat munkatársa – gyorsan beavatkozott és elsősegélyben részesítette Ballát, és bár fájdalmai voltak, a kapus végig védte a találkozót. A mérkőzés végén azonban kórházba szállították Balla Botondot, ahol kiderült: a jobb kezének gyűrűsujjában szilánkos törés van, így műtéti beavatkozásra volt szükség.

Eredmények

4. Liga
VSK Gyergyószentmiklós – Székelyudvarhelyi Roseal 5–1, Agyag­falvi Lendület – FC Csíkszentsimon 3–1, Csíkcsicsói Ezüstfenyő – Balánbányai Bányász 2–4, Zetelaki Fenyő – Székelykeresztúri Egyesülés 2–2, Székelyudvarhelyi Golim­piakosz – Homoródalmási Homoród 5–3.        
Csík körzeti
Gyimesbükk – Gyimesközéplok 5–0, Tusnád – Csíkszent­márton 4–2, Kászonaltíz – Lázárfalva 4–0, Csíkszentimre – Szépvíz 1–2, Gyergyószárhegy – Csíkszentmihály 6–0, Csíkszentgyörgy – Csíkmadaras 6–1, Csíkszentdomokos – Csíkszentkirály 2–0.

Udvarhely körzeti
A csoport. Szentábrahám – Szentpéter 10–0, Farcád – Bögöz 5–1, Kobátfalva – Gagy 3–0, Nagygalambfalva – Felsőboldogfalva 2–0, Oklánd – Etéd 2–0, Betfalva – Szentpál 3–2.


B csoport. Zetelaka II. – Bogárfalva 4–1, Székelyszentlélek – Lövéte 0–3, Máréfalva – Zeteváralja 6–1, Alsósófalva – Farkaslaka 1–3, Kápolnás – Korond 4–1, Varság – Malomfalva 1–1.

 
Két meglepetés A Román Kupában
Egy találkozó kivételével a múlt héten játszották a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának második körét. Némi meglepetésre két 4. ligás csapatot is a Csík körzeti bajnokságban szereplő csapat búcsúztatott. Etéden egy tucat, Székelyszentléle­ken és Parajdon kilenc találat esett, de csak utóbbi helyszínen távoztak boldogan a pályáról a házigazdák.
Eredmények: Parajd – Farkaslaka 6–3, Székelyszentlélek – Székelyudvarhelyi Golimpiakosz 0–9, Csíkszentimre – Balánbánya 4–2, Kászonaltíz – Csíkszentsimon 3–5, Zeteváralja – Gyer­gyószárhegy 2–5, Etéd – Székelykeresztúr 0–12, Oklánd – Ho­moródalmás 1–3, Csíkszentgyörgy – Csíkcsicsó 3–1, Csík­szentkirály – Csíkszentdomokos 3–0, Malomfalva – Székelyud­varhelyi Roseal 0–2, Betfalva – Agyagfalva 0–5, Szentpál – Farcád 5–1, Nagygalambfalva – Felsőboldogfalva 4–1, Szépvíz – Gyimesbükk 1–4. A Kápolnás – Zetelaki Fenyő meccset kedden 16 órától játsszák.


Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!