Háromszéken készül a Vasas Femina

A Sepsi OSK otthonában folytatja a felkészülési mérkőzések sorát a női labdarúgó-élvonalba feljutott Vasas Femina. Az udvarhelyi klub további igazolásokkal erősítené keretét, a bajnokságban az ötödik helyezést látja reálisnak.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Háromszéken készül a Vasas Femina
Még nem végleges a keret, új igazolások is jöhetnek Fotó: Szász Csaba

Öt edzőmérkőzést tervezett be a felkészülési időszakára az élvonalba egy év után visszatérő székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata, ebből kettőt már letudott. Augusztus elején hazai pályán a Besztercei Gloria csapatát fogadta, a vendégek 9-3-ra győztek. Most szombaton az élvonal egyik újonca, a Szamosújvári Atletic látogatott Székelyudvarhelyre, ezúttal is vendégsiker született, a találkozót a szamosújvári csapat nyerte 3-2-re.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ma Sepsiszentgyörgyön folytatják a felkészülést az udvarhelyi lányok, két mérkőzést terveznek a másodosztályba frissen feljutott háromszéki gárda ellen, majd az élvonal egy másik újonca ellen, Nagyszeben ellen zárják a tesztmeccsek sorát.
A Vasas kerete még messze van a végleges formájától, és legalább öt új igazolást szeretne nyélbe ütni Vágó Attila, az udvarhelyiek vezetőedzője.
– Minőségi labdarúgókat szeretnénk igazolni, a tervek szerint lesz köztük válogatott moldovai, illetve élvonalbeli román játékos is – közölte Vágó.
Ami a klub célkitűzéseit illeti, egyelőre a bennmaradás jelenti a prioritást, a szakmai stáb az ötödik helyelérést látja reálisnak.
– Legyünk őszinték, az élvonal négy legjobb csapatát (Konstanca, Kolozsvár, Csíkszereda, Beszterce) nem tudjuk megelőzni. Szeretnénk, és meg is teszünk mindent, hogy sikerüljön, de igen nehéz feladat. Nekünk arra kell összpontosítanunk, hogy a három másik újonccal szemben (Nagyszeben, Szamosújvár, Gyu­lafehérvár) nyerjük meg csatáinkat, és ezzel együtt az alsóházat is. Jelen pillanatban a bajnoki ötödik hely elérése tűnik teljesíthető célkitűzésnek – fogalmazott Vágó Attila.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!