Hirdetés

Három pont a tengerpartról

Nagyszerű idegenbeli győzelemmel folytatta felsőházi rájátszásbeli szereplését az FK Csíkszereda női szuperligás csapata. A piros-feketék a Konstancai Farul otthonában szerepeltek, míg a másodosztályban a Szé­kely­udvarhelyi Vasas a Jászvásári Polit fogadta.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Három pont a tengerpartról
A címvédő otthonában nyert az FK. Fontos pontok Fotó: FK Csíkszereda

Ovidiuban, a Kons­tan­cai Farul otthonában, lépett pályára az FK Csíkszereda felnőtt, női együttese a playoff 4. fordulójában. A szombati találkozón lehengerlően kezdett Kollár Péter csapata, Antal Anitáék 21 perc alatt háromgólos előnyt dolgoztak ki. Magyarics Zoé kezdte meg a gólgyártást a hetedik percben, hat egység elteltével ugyanő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Orbán Arankát, majd Szőke Eszter villant és tekert távolról a bal alsó sarokba. 
Még az első félórában szépített a Farul, ám a találkozó hajrájáig nem változott az eredmény. A 87. percben Bartalis Barbara engedett el egy labdát középen, Croitoru pedig egy gólra csökkentette a különbséget. Több találat nem esett, így az FK elkönyvelhette második diadalát és tartja a lépést a dobogóért vívott harcban.


Hirdetés


A piros-feketék legközelebb szerdán lépnek pályára, a Románia Kupa csoportkörének második fordulójában a Banat Girls érkezik az FK Csíkszereda stadionjába. Kollár Péter lányai az első játéknapon, a Temesvári Politehnica otthonában aratott győzelemmel indították a sorozatot, és egy szerdai győzelemmel nagy lépést tehetnek a négy közé jutás felé.
Hazai pályán fogadta a Jászvásári Politehnica gárdáját a megye másik felnőtt női csapata, a Vasas Femina. A vasárnapi találkozón tucatnyi találat született, és mindet a házigazda szerezte, ezzel továbbra is vezetik az 1. számú csoportot Vágó Attila tanítványai.

Eredmények

Női Szuperliga, felsőhá­zi rájátszás, 5. forduló: Kon­s­­tan­cai Farul – FK Csíkszereda 2–3 (1–3). /Magyarics Zoé (7.), Orbán Aranka (13.), Szőke Eszter (21.), illetve Istrate (29.), Croitoru (87.)/; 
Kolozsvári U Olimpia – Temesvári Politehnica 2–0. 
A felsőház állása: 1. Konstancai Farul 38 p., 2. Temesvári Po­litehnica 38 p., 3. Ko­lozs­vári U Olimpia 35 p., 4. FK Csíkszereda 30 p.
Női Liga 2., alapszakasz, 12. forduló: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Jászvásári Politehnica 12–0 (5–0) /Horváth Anita (5.), Török Lilla (9. és 45.), Mezőssy Melánia (13. és 29.), De Morais (51.), Hornok Réka (53., 65., 78.), Szabó Noémi (65.), Zănoagă Aura (84.), Tóásó Petra (87.).Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!