Győzelemmel kezdték a bajnokságot

Mindössze harmincnégy perc elég volt tegnap délután ahhoz az FK Csíkszeredának, hogy bebiztosítsa győzelmét a Ceahlăul ellen a labdarúgó 2. Liga első fordulójában. Dolny győzelemmel mutatkozott be a csíki közönség előtt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Győzelemmel kezdték a bajnokságot
Jozef Dolny szépségdíjas góllal mutatkozott be a csíki csapatban Fotó: László F. Csaba

Remekül kezdte a labdarúgó 2. Liga 2024/2025-ös idényétaz FK Csíkszereda: a pont­vadászat első fordulójában kiütéses győzelmet aratott tegnap késő délután a Ceahlăul Karácsonkő ellen. A vendégek mindössze hat és fél percig tudták érintetlenül őrizni hálójukat.
A 7. percben Babati bal oldalról lőtt szögletét követően nem tudott felszabadítani a vendégek védelme, Bakos Erwin pedig közelről lőtte a karácsonkői kapuba a labdát. Újabb hét perc elteltével a felvidéki Jozef Dolny góllal mutatkozott be a csíki közönségnek: egy remek indítást követően mintegy 22 méterről a kapujából kiszaladó Brănescu ugyan elérte a labdát, de menteni nem tudott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A 34. percben egy ellentámadást indított Babati, aki Torvundhoz passzolt, a nyáron érkezett, norvég gyökerekkel rendelkező focis beadásából pedig Bakos Erwin szerezte meg az FK Csíkszereda harmadik találatát. A második félidőben a biztos előny tudatában a csíkiak a vendégeknek adták át a kezdeményezést, és annak ellenére, hogy a 68. percben egy csíki védelmi hibát kihasználva Țuțu beadásából Davordzie szépíteni tudott, nem forgott veszélyben a hazaiak sikere. Az FK csíkszereda a második fordulóban szombaton Zsilvásárhelyen a Viitorul Pandurii vendége lesz.

Győzelemmel kezdték a bajnokságot

Eredmények
Újszentes – Bodzavásári Metalul 3–1, VSK Focşani – Câmpulung-Muscel 2–0, VSK Slatina – FC Voluntari 1–1, Concordia Chiajna – SK Afumaţi 2–4, SK Mioveni – Unirea Nyárádtő 0–0, Bukaresti Metaloglobus – Chindia Târgovişte 3–2, Nagyváradi FC Bihor – Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii 0–0, FK Csíkszereda – Ceahlăul Karácsonkő 3–1. Holnap játsszák: Resicabánya – FCU 1948 Craiova (17), Bukaresti Steaua – FC Argeş Piteşti (19). A Vajdahunyadi Corvinul – Sellenberk találkozót elnapolták.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!