Hirdetés

Európa Liga: magyar-román párharc

A Magyar Kupa győztesével, a Paksi FC-vel csap össze a honi kupasorozatot meg­nyerő Vajdahunyadi Cor­vi­nul az Európa Liga első se­lej­te­zőkörében. Az első ta­lál­kozót a magyarországi zöld-­fe­hérek otthonában játsszák ma este nyolc órától.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Európa Liga: magyar-román párharc
Parázs küzdelmet ígér az összecsapás Fotó: Paksi FC

A labdarúgó Európa Baj­nokság és a Copa América „árnyékában” a héten útjára indult a labda az európai kupasorozatok selejtezőiben is. Az Európa Liga első selejtező fordulójában máris egy pikáns párharcot láthatunk, a Magyar Kupa győztese, a Paksi FC a Vajdahunyadi Corvinullal méri össze az erejét. A Liga 2-ben szereplő hunyadiak nagy meglepetésre megnyerték a Románia Kupát, így másodosztályú csapatként kiléphetnek a nemzetközi színtérre.
Az oda-vissza vágós összecsapás több szempontból is különleges. Egy román-magyar párharc mindig minden sportágban különleges jelentőséggel bír, a futball pedig a legnagyobb figyelemre igényt tartó sportág. Ráadásul a tolnaiak esetében nem csupán egy magyar csapatról beszélünk, hanem a legmagyarabb együttesről. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bajnokságban ezüstérmes gárda ugyanis – ahogy a klub szlogenje is hirdeti: a magyar csapat – hosszú évek óta azzal vívta ki sokak elismerését, hogy nem foglalkoztat idegenlégiósokat, csupán magyar játékosokkal szerepel, és nem is akárhogyan. Az elmúlt szezonban csupán a magyarországi mezőnyből minden tekintetben kiemelkedő Ferencváros tudta őket megelőzni a bajnoki küzdelmekben, a kupában viszont jobbnak bizonyult a Paks.
Ami a Corvinult illeti, a kék-fehérek már lejátszották az új idény első tétmérkőzését. A bajnok FCSB elleni Szuperkupa-döntőben sima, háromgólos vereséget szenvedtek a dél-erdélyiek. Ezzel együtt természetesen hatalmas várakozással tekintenek a nemzetközi párharc elé.
A párharc első felvonását ma, 20 órától játsszák Pakson, a találkozót az M4 Sport televízió közvetíti.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!