Hirdetés

Érvényesítette a papírformát az FK

Egygólos győzelmet aratott Székelyudvarhelyen az FK Csíkszereda a Román Kupa harmadik játékkörében. A hazaiak végig egyenrangú ellenfelei voltak az egy osztállyal fentebb játszó ellenfelüknek.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Érvényesítette a papírformát az FK
Fotó: Hodgyai István

Vadonatúj hazai felszerelésében lépett pályára a hazai SZFC, míg a vendégek több helyen is változtattak a bajnokságban megszokott kezdőcsapathoz képest. Először volt kezdőként a pályán Ronai Robert, a kapuban pedig Karácsony Márk kezdett.

A mérkőzés első perceiben, a vártnak megfelelően, az FK lépett fel kezdeményezőbben. Több szögletig és lövésig is eljutottak a szeredaiak, különösen Magyari Szilárd volt nagyon elemében. Az első negyedóra elteltével megszületett a vendégek vezető találata. Egy bal oldalról elvégzett szabadrúgás utáni fejesnél még védett Vlasa, ám a kipattanót Jelena Richárd a kapu jobb oldalába helyezte (0-1). A 32. percben Magyari szép mozdulattal, kapásból, félfordulattal lőtt alig a kapu fölé. A szünethez közeledve némileg kiegyenlítődött a játék, ám a hazaiak nem igazán találták az utat Karácsony kapujához.

Hodgyai István

Bátran futott ki a folytatásra az SZFC, kezdeményezőbbek voltak a hazaiak, amik már gólhelyzetekben is megmutatkoztak. Igaz, hosszú ideig nem kellett Karácsony Márknak igazán nagyot védenie. Közben a vendégek egy-egy átlövéssel kísérleteztek, amelyek rendre célt tévesztettek. A vége előtt fél órával betalált az Udvarhely, ám Gavîrliţă lesről helyezett a hálóba.

Hodgyai István

A hajrában az FK többször is eldönthette volna a mérkőzést, ám a csereként beállt Makrai Gábor a legnagyobb lehetőségekkel sem tudott élni. Eközben a vége előtt öt perccel Karácsony bravúrral védte Gavîrliţă próbálkozását. Az FK végül megőrizte minimális előnyét, és összességében megérdemelten jutott a következő kupakörbe a minden dicséretet megérdemlő, nagyot küzdő SZFC-vel szemben.

Román Kupa, 3. forduló
Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda 0-1 (0-1)
Székelyudvarhely, Sétatéri stadion
Gólszerző: Jelena Richárd (17.)

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!