Hirdetés

Elmaradt az székelyudvarhelyi ifik címvédése

Nem sikerült megvédenie bajnoki címét a Futsal Klub Székelyudvarhelynek, miután a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga négyes torna vasárnapi döntőjében 6–2 arányban alulmaradt a Kolozsvári Clujana csapatával szemben, így a Román Kupa után a bajnokságban is „csak” a második legjobb csapat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elmaradt az székelyudvarhelyi ifik címvédése
Dicséretes, mégis szomorú az udvarhelyi ifik ezüstérme Fotó: Hodgyai István

Két székelyföldi együttes, a Futsal Klub Székelyudvarhely és a Sepsi-SIC csapatainak részvételével rendezték meg a hétvégén a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga négyes döntőjét, a házigazda háromszékiek a döntőben való részvételt tűzték ki célul, az udvarhelyiek számára egyértelműen a címvédés volt az egyetlen elfogadható eredmény. Egyik gárdának sem jött ki a lépés.
A szombati elődöntőkben az FK Székelyudvarhely fiataljai kiütéses, 12-3 arányú győzelemmel hajtottak át a Sepsi-SIC csapatán, a másik ágon a Kolozsvári Clujana megizzadt a Futsal Karácsonkő gárdája ellen, de bejutott a fináléba.
A vasárnapi kisdöntőben Karácsonkő csapata 6-4-re verte a szentgyörgyieket és bronzzal vigasztalódhatott. A vesztesek csatáját követő döntőben kétszer is vezetett az FK Székelyudvarhely, de a kiegyensúlyozott első félidő után, a második játékrészben a kolozsváriak bírták jobban az idegek harcát, a hajrában teljesen bedarálva Jakab Zoltán fiataljait 6-2-re nyerték meg a csatát, és ezzel a teremlabdarúgó ifjúsági bajnokság trófeáját.
Bár az ezüstérem is szépen csillog, a legutóbbi két idényt megnyerő székelyudvarhelyiek csalódottsága érthető, hiszen a Román Kupa fináléja után a bajnoki döntőben is alulmaradtak. A címvédés némi gyógyírt jelenthetett volna a klub számára, miután a felnőttcsapat a negyedik helyen végzett és öt év után érem nélkül zárta a bajnoki idényt.

Teremlabdarúgó U19-es Elit Liga, négyes döntő
Elődöntők: Sepsi-SIC – FK Székelyudvarhely 3-12 (0-4), Kolozsvári Clujana – Futsal Karácsonkő 5-4 (3-0).
Bronzmérkőzés: Sepsi-SIC – Karácsonkő 4-6 (2-3).
Döntő: FK Székelyudvarhely – Kolozsvári Clujana 2-6 (2-2).
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!