Hirdetés

Egymás ellen kezdenek a megyebeliek

Elkészítette a labdarúgó 3. Liga 2024/2025-ös idényének menetrendjét. Hargita megyének két képviselője lesz a harmadik vonalban, mindkettő a 6-os csoportban szerepel és egymás ellen kezdik a pontvadászatot.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egymás ellen kezdenek a megyebeliek
Felkészülési meccsen a KSE-t fogadták a gyergyóiak Fotó: VSK Gyergyó

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) már korábban elkészítette a labdarúgó 3. Liga csoportbeosztását, ekkor derült ki, hogy a Hargita megyei gárdák – a Székelyudvarhelyi FC és a VSK Gyergyószentmiklós – a 6-os csoportba kaptak besorolást öt barcasági – Barcarozsnyói Olimpic Cetate, Tatrangi Ciucaș, Zernyesti Olimpic, Brassói Kids Tâmpa, Brassói SR Municipal – és három Prahova megyei – VSK Băicoi, VSK Plopeni, Tricolorul Breaza – mellett.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bajnoki rajtot augusztus 31-re tűzte ki a szakszövetség, a héten pedig a pontvadászat alapszakaszának menetrendjét is elkészítették. A csapatok az alapszakaszban egy oda-vissza kört játszanak, ezt követően a csoport első négy helyezettje a felsőházban, az 5–10. helyezett pedig az alsóházban egy újabb oda-vissza kört játszik a rájátszás során. Ezt követően a felsőház első két helyezettje két meccsen dönti el a csoportgyőzelmet és jut a 3. Liga döntőjébe, ahol sorsolás alapján kap ellenfelet és játszik a 2. Ligába jutásért.
Az első fordulóban a két Hargita megyei csapat egymás ellen játszik, a találkozónak Székelyudvarhely ad otthont augusztus 31-én, 18 órától, míg a 10. fordulóban Gyergyószentmiklós lesz a házigazdája a megyei rangadónak, a meccset november 2-án, 14 órára írta ki a szakszövetség. Az idén 15 fordulót tudnak le a csapatok, december 8. és 2025. február 28. között lesz a téli szünet, majd március 1-jén folytatódik a pontvadászat, az alapszakasz pedig március 15-én zárul.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!