Egy hiba döntött a Vasasnál

A Vasas védelmi hibája döntötte el a szerdai, udvarhelyi mérkőzés sorsát, így Beszterce mind a három pontot elvitte a női labda­rúgó Szuperliga hétközi 3. fordulójában. Szintén tegnap az FK Csíkszereda a szamosújváriakat is gólözönnel verte.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy hiba döntött a Vasasnál
Pont nélkül maradtak az udvarhelyi lányok. Sokba került a hiba Fotó: Hodgyai István

Bár a Gyulafehérvári Unirea – Kolozsvári Universitatea találkozót (0–11) már szombaton lejátszották, a női labdarúgó élvonal harmadik fordulója hétközinek számított, a többi három mérkőzést ugyanis tegnap játszották le. Szintén a múlt szombaton a Vasas Femina a hatodik fordulóból előrehozott mérkőzésen hazai vezetés után 3–1-re győzött a Hermannstadt otthonában, így megszerezte az első pontjait ebben a bajnoki idényben.
A tegnapi mérkőzések közül a Pro Arena számára a Székelyudvarhelyen 12 órai kezdettel megrendezett Vasas Femina – Besztercei Gloria találkozó tűnt a legizgalmasabbnak, és egyben a legkiegyensúlyozottabbnak is, a végeredmény is ezt igazolta utólag.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az élvonalban újonc Vasas Femina és a múlt idény alsóházát megnyerő Besztercei Gloria még a bajnoki start előtt játszott már egy tesztmérkőzést Udvarhelyen, az akkor még hiányos keretű udvarhelyi lányok 9–3 arányban maradtak alul a beszterceiekkel szemben. Azonban ezúttal teljesen más mérkőzést láthatott a nagyérdemű, bár papíron a vendégegyüttes volt esélyesebb, Vágó Attila vezetőedző tanítványai 40 percig állták a sarat, a mérkőzést eldöntő győztes gólt egy védelmi hibából kapták kevéssel a szünet előtt. A térfélcsere után a beszterceiek hiába próbálták növelni az előnyt, a Vasas védelme a helyén volt, a támadásai nem voltak túl meggyőzőek, de némi szerencsével akár az egyenlítés is összejöhetett volna, végül több gól nem született.
A másik két mérkőzés egy órával korábban kezdődött, az FK Csíkszereda az újonc Szamosújvári Atletic otthonában lépett pályára, Kollár Péter tanítványai a szünetre ötgólos előnyt dolgoztak ki, amit a hajrában még megtoldtak kettővel, így 7–0 arányban hengereltek az újonc házigazda otthonában. Hozta a papírformát a címvédő is, 11–0-ra verte a gyulafehérváriakat azok otthonában.
A bajnokság székely rangadóval folytatódik, a következő fordulóban (szeptember 14-én, szombaton) a bajnokságot vezető FK Csíkszereda a Vasas Femina együttesét fogadja.
Eredmények: Gyulafehér­vári Unirea – Kolozsvári U 0–11, Szamosújvári Atletic – FK Csíkszereda 0–7 /Herczeg (1., 30.), Fülöp (6., 35.), Szőke Eszter (18.), Vlădulescu (81.), Haraszti (87.)/, FC Hermannstadt – Konstancai Farul 1–6, Vasas Femina – Besztercei Gloria 0–1 /Colibaba (41.)/.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!