Egy félidő ide, egy oda

A Hermannstadt FC – FK Csíkszereda mérkőzéssel rajtolt szombaton a labdarúgó női Szuperliga 2024/2025-ös kiírása. A csíki lányok ugyan hátrányba kerültek az első játékrész végén, ám a második 45 percben öt találatot szerezve fordítottak és magabiztos győzelemmel zártak.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Egy félidő ide, egy oda
Magabiztos győzelem Nagydisznódon. Remek nyitány Fotó: FK Csíkszereda

Átalakult mezőnnyel indult útjára a labda a női futball legfelsőbb hazai szintjét jelentő Szuperligában: a nyolc résztvevő között négy újonc együttest találunk. Az előző idény csapatai közül a Banat Girls megszűnt, míg a Temesvár, az Alexandria és a Marosvásárhely a másodosztályban folytatja. Helyükre érkezett a Gyulafehérvári Unirea, a Szamosújvári Olimpia, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, valamint az FK szombati ellenfele, a Hermannstadt FC.
Az FK Csíkszereda játékoskeretének magja együtt maradt, ám néhány változás azért történt. A klub honlapján közölt információk szerint távozott Bartalis Barbara, aki a magyar élvonalbeli Szekszárdhoz igazolt, valamint Michalopoulou And­roniki, aki Lengyelországban folytatja. Rajtuk kívül nem tagja már a csapatnak Abos Bianka, Györgyicze Ré­ka, Péter Alexandra és Péter Kinga sem.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A távozók mellett öt új játékos igazolását is bejelentették a piros-feketék az előző idényben bronzérmet szerző, kupadöntős csapatnál. Feketevízi Tímea a támadósort erősíti, míg Szabova Sofia a védelembe érkezett, ők mindketten felvidéki születésűek. Előbbi a Szombathelyi Haladás, utóbbi a Győri ETO együttesében játszott legutóbb. Érkezett a román válogatottban alapembernek számító, a legutóbbi három szezont Diósgyőrben töltő védő, Geréd Erika, a szintén válogatott, 2023/2024-ben Temesváron szereplő, kolozsvári születésű, szintén a védelemben bevethető Nagy Melinda is. Új név még a keretben Ana Maria Vlădulescu, aki úgyszintén román felnőttválogatottnak mondhatja magát, a középpályás legutóbb a Szombathelyi Haladás játékosa volt.
A szezonnyitó mérkőzést a Hermannstadt FC otthonául szolgáló nagydisznódi stadionban rendezték meg. Kollár Péter alakulata betegségek és sérülések miatt némileg szűk kerettel vágott neki a találkozónak. Ez azonban nem látszott a játékon. A csíki hölgyek az első perctől kezdve támadólag léptek fel, és ha pontosabbak a befejezéseknél, akkor az első negyed órában többgólos előnyt is kiharcolhattak volna. Azonban a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, és ahogy ez a futball örök törvényei szerint lenni szokott, a házigazda az első játékrész végén, egy jól eltalált szabadrúgásból vezetést szerzett.
A folytatásban nem hagyott kétséget afelől az FK, hogy érvényesíteni szeretné a papírformát és nem szeretne asszisztálni egy esetleges meglepetéshez. Magyarics Zoé egyenlítő találata után negyed óra alatt kétgólos előnyt dolgoztak ki a szeredai lányok, amit a mérkőzés végéig még két találattal megfejeltek. A folytatásban, szeptember elsején a Gyulafehérvári Unirea látogat Csíkszeredába.
 

Női Szuperliga, alapszakasz, 1. forduló
Hermannstadt FC – FK Csíkszereda 1–5 (1–0)
Gólszerzők: R. Dinescu (45+2.), illetve Magyarics Zoé (50.), Herczeg Andrea (58. és 68.), Ana Maria Vlădulescu (77.), Szőke Eszter (90+1.)





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!