Hirdetés

Demény Norbert irányítja az SZFC-t

Szinte teljes egészében szé­kelyföldi labdarúgók al­kotják a Székelyudvarhe­lyi FC új keretét, a harmadosztályos udvarhelyi klub ma kezdi meg a felkészülést a bajnoki idényre. Csere történt az élen is, Demény Norbert az új vezetőedző.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Demény Norbert irányítja az SZFC-t
Demény Norbert és László Zsolt kézfogása. Új kezdet Fotó: SZFC

Demény Norbert hazatért! Örömmel jelentjük be, hogy csapatunkat a 3. Liga 2024–25-ös szezonjában Demény Norbert fogja irányítani – közölte pénteken közösségi oldalán a Székelyudvarhelyi FC.
Az udvarhelyi szakember – aki korábban már kétszer is irányította az SZFC-t, – az elmúlt négy évben az FK Csíkszereda ifjúsági csapataival nyert U19-es bajnokságot és Román Kupát is, a csíkszeredai klub egyelőre nem közölt hírt a távozásáról.

- Már korábban szóba került, hogy hazajönne, az FK Csíkszereda ifjúsági csapataival mindent megnyert, amit lehetett, ideje volt, hogy szintet lépjen és végre egy felnőttcsapatot irányítson

– közölte lapunk kérdésére László Zsolt, az SZFC menedzsere. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hozzátette, a korábbi vezetőedzőnek, Lucian Nico­launak lejárt a másfél éves szerződése, irányításával az SZFC kétszer is a labdarúgó 3. Liga ötödik helyén zárta a bajnokságot. Az újonnan kinevezett Demény Norberttel a csapat ma kezdi meg a felkészülést az új bajnoki idényre.

- Elvileg mindenkivel megegyeztünk, a héten a szerződéseket is aláírjuk

– közölte László Zsolt. Megjegyezte, szinte teljes egészében székelyföldi játékosok fogják képviselni legmagasabb szinten a székelyudvarhelyi labdarúgást, várhatóan a brassói születésű Raul Ștefan Gavîrliță lesz az egyetlen nem magyar ajkú játékos a keretben.
Az SZFC ősztől azzal a céllal kezdi meg a pontvadászatot, hogy elcsípje a felsőházi rájátszást. A bajnokság augusztus végén indul, de a csapat már július 31-én kupameccset játszik, az ellenfél akár a Gyergyószentmiklósi VSK is lehet, amennyiben a gyergyói csapat nyeri Kovászna, Hargita és Maros megye bajnokainak hármas küzdelmét. A következő két hétben több felkészülési mérkőzése is lesz az SZFC-nek, Szászrégennel játszanak egy oda-vissza felmérőt, és a Marosvásárhelyi VSK-val is terveznek egy tesztmérkőzést.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!