Csíki pontszerzés a címvédőtől

Kevésbé támadni, inkább védekezni ment a Konstanca otthonába az FK Csíkszereda a női labdarúgó Szuperliga hétvégi fordulójában, így pontot hozott a címvédőtől, és továbbra is vezeti a bajnokságot. A Vasas Femina pihent a hétvégén, miután a bajnokiját már korábban lejátszotta.

Szász Csaba
Csíki pontszerzés a címvédőtől
Megküzdött a pontért és továbbra is éllovas az FK Fotó: Pál Zoltán

A bajnokság két legjobbjának, a Konstancai Farul és az FK Csíkszereda párharcát hozta össze a női labdarúgó Szuperliga 6. fordulójának zárómérkőzése. Mindkét együttes százszázalékos mérleggel vágott neki a rangadónak, jobb gólarányának köszönhetően a csíki lányok éllovasként utaztak a címvédő otthonába. Hazai fölény volt jellemző az első félidőre, a tengerpartiak többet támadtak, de gólig nem jutottak el. A szünet után bátrabban focizott az FK, helyzetig is eljutott, bár ezek nem sok veszélyt jelentettek. A tengerpartiaknak nem volt elég a döntetlen, mindent megpróbáltak, de nem bírtak a csíki védelemmel, így pontosztozkodás lett a vége. Az FK volt az, amelyik jobban örült a pontnak, ráadásul jobb gólarányának köszönhetően továbbra is a csíki lányok maradtak a bajnoki tabella élén.
A székelyudvarhelyi Vasas Femina pihent a hétvégén, a Hermannstadt elleni idegenbeli találkozóját még szeptember 7-én lejátszotta, ekkor szerezte meg első bajnoki pontjait ebben az idényben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Női labdarúgó Szuperliga, 6. forduló
FC Hermannstadt – Vasas Femina 1–3
Kolozsvári Universitatea – Besztercei Gloria 3–0
Gyulafehérvári Unirea – Szamosújvári Atletic 1–4 
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 0–0
Az állás: 1. Csíkszereda 16 pont, 2. Konstanca 16, 3. Kolozsvár 15, 4. Beszterce 9, 5. Szamosújvár 9, 6. Vasas 3, 7. Hermannstadt 1, 8. Gyulafehérvár 1.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!