Hirdetés

Bronzérmesek a csíki lányok

A csíkszeredai felnőtt női labdarúgás legjobb eredményét érte el az FK Csíkszereda, miután szombaton a Szuperliga rájátszásának zárófordulójában győzött a Kolozsvári Universitatea ellen. Legközelebb már a Román Kupáért küzdenek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bronzérmesek a csíki lányok
Dobogót ért a győzelem. Küldetés teljesítve Fotó: FK Csíkszereda

Izgalmas mérkőzésen sze­rezte meg a bajnoki bronzérmet az FK Csíkszereda női labdarúgócsapata, miután szombaton, a Szuperliga zárófordulójában 2–1-re győzött a 12 éves egyeduralom után trónfosztott és csalódott, kedvetlenül focizó ezüstérmes Kolozsvári Universitatea ellen.

– Igazából ilyen volt az egész szezonunk, izgalmakkal teli. A végletekig képesek vagyunk izgalomban tartani a nézőket és saját magunkat, de szerencsére a lányok ezt a mérkőzést mindenképp meg akarták nyerni, hogy bronzéremmel tudjuk megörvendeztetni a klubunkat és a szurkolóinkat. És magunkat is természetesen

– értékelt a mérkőzést követően Kollár Péter vezetőedző.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ezzel az FK a csíkszeredai felnőtt női labdarúgás legjobb eredményét érte el, megyei szinten pedig a második olyan klub, amely bronzérmet szerez a női labdarúgó-élvonalban. Az első a székelyudvarhelyi
Vasas, amelynek van még egy ezüstérme és egy Román Kupája is. Utóbbit most Kollár Péter tanítványai is begyűjthetik, hiszen június 8-án, Bukarestben szintén a kolozsváriak ellen lépnek pályára a Románia Kupa döntőjében.
Eredmények: FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 2–1 (0–0) /Mitri (62.), Herczeg (70.), illetve Giurgiu (82.)/; Temesvári Poli – Konstancai Farul 2–3 (2–2).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!