Hirdetés

Bakos-bomba döntött

Harcos mérkőzésen szerezte meg szombaton kora délután a győzelmet az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 10. fordulójában a Dési Unirea ellen. A játéknapot megelőzően a csíkiak 10 ponttal a 14., míg a désiek 7 ponttal a 18. helyen álltak, így az összecsapás rangadónak ígérkezett.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bakos-bomba döntött
Nehezen, de feltörte a dési védelmet az FK Fotó: Veres Nándor

A találkozó első negyedórája izgalmasan, ám helyzetmentesen alakult, érdekesség, hogy ez alatt az idő alatt összesen hét szögletet végezhettek el a csapatok. A 15. percben Jebari húsz méterről leadott lövését követően Anca-Trip bravúrral ütötte a labdát szögletre, egy perccel később a csíkiak spanyol–marokkói állampolgárságú középpályása mintegy tizenhét méterről próbálta a játékszert a kapuba juttatni egy újabb lövéssel, ám a vendégek hálóőre ezt már biztosan fogta meg. A két helyzet után kissé ellaposodott a játék, a két csapat a tizenhatosok között focizgatott anélkül, hogy bármelyik hálóőrnek közbe kellett volna avatkoznia. A 34. percben Jebari remek indítását követően Szabó Bálint az alapvonalhoz közel, a jobb oldalról élesen lőtt a kapura, ám a labda a kapufán csattant. Öt perccel később Nistor egy jobb oldali támadást követően lőtte kapura a labdát Anca-Trip védeni tudott, ám a vendégkapusról a labda Magyarihoz pattant, aki mintegy tíz méterről az üres kapu felé próbálta lőni a játékszert, ám az utolsó pillanatban Kerekinek sikerült menteni.

A szünetet követően Szabó helyett Nagy János kezdte el a második játékrészt, amelynek az elején a vendégek irányították a játékot, az 54. percben Pop Adrian a csíki büntetőterületen ugyan elesett, de színészkedését nem tizenegyessel, hanem sárga lappal díjazta a játékvezető. A 66. percben Nistor helyét Bakos vette át, később pedig bebizonyosodott, Ilyés Róbert cseréje remekül sikerült. A 68. percben Makrai beadásából Csürös előtt adódott helyzet, ám Anca-Trip ezt is hárította, a 71. percben viszont már a vendégek hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Csürös indításába Chira beleért, a labda Bakos Ervinhez pattant, aki mintegy 25 méterről eleresztett lövését követően a labda a vendégek kapujában kötött ki. Az utolsó húsz perc nagy izgalmakat nem hozott, talán a hosszabbításban Ciocan lövése okozott némi riadalmat, de a vendégek játékosa nem találta el a kaput.

A siker ellenére nem túl biztató az FK játéka, a védelem remekül helytállt, a középpályások rengeteget rohannak, a támadósor pedig eléggé meddően játszott, és ez nemcsak a Dési Unirea elleni, hanem az eddigi kilenc meccsre is igaz. A következő fordulóban a VSK Alexandria vendége lesz az Ilyés Róbert által edzett csíki csapat, a találkozón, amelyet Turnu Măgurelén rendeznek majd, kötelezően győznie kell az FK-nak ahhoz, hogy életben maradjon a felsőházi rájátszásba jutás reménye.

Eredmény
FK Csíkszereda – Dési Unirea 1-0 (0-0).Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!