Bajnokveréssel indított Udvarhely

Legyőzte a címvédő Galaci United együttesét a hazai teremlabdarúgó 1. Liga idénynyitóján a Futsal Klub Székelyudvarhely, kellett némi szerencse, de több odaadással és jobb erőnléttel meg kapusteljesítménnyel az udvarhelyiek megérdemelten győztek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bajnokveréssel indított Udvarhely
Simán verték a címvédőt. Jobb kezdést el sem képzelhetett az FK Székelyudvarhely Fotó: Hodgyai István

A címvédő Galaci United ellen indította hazai pályán, hétfőn este a román teremlabdarúgó-bajnokság új idényét a Futsal Klub Székelyudvarhely. Mindkét csapat jelentős keretátalakuláson ment keresztül, ráadásul a Duna-partiak edzője és két játékosa, köztük az ország első számú kapusa már udvarhelyi színekben küzdött a pontokért. Az erőviszonyok felmérése szempontjából érdekesnek ígérkezett a találkozó.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Egy-egy gyors góllal indult a mérkőzés, Udvarhely szerezte az elsőt, de a vendégek hamar semlegesítették az előnyt. Pörgős volt a játék, sok hibával, viszont jó döntésnek bizonyult a galaciak kapusának leigazolása, mert bravúrjaival játékban tartotta a házigazdát. A félidő derekán az FK újra megszerezte az előnyt, a szünetig nem is változott az eredmény.
A térfélcsere után Udvarhely fokozatosan átvette az irányítást, miközben a bajnokságra való felkészülést jóval később kezdő galaciaknál már látszottak a fáradság jelei. Az udvarhelyiek ezt okosan kihasználták, a 34. percben már 5-1 volt a hazai előny. A vendégek még egyszer betaláltak, de ez már nem osztott, nem szorzott.
A küzdelemből jelesre vizsgázó FK letette névjegykártyáját, a jobb erőnlétnek és kapusteljesítménynek, az első félidőben némi szerencsének is köszönhetően, de megérdemelten bajnokveréssel indította az új idényt, az új vezetőedző, Florin Ignat számára pedig elégtétel lehet, hogy győzni tudott volt csapata ellen.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 1. forduló
FK Székelyudvarhely – Galaci United 5-2 (2-1)
Gólszerzők: Bálint (2., 29.), Tankó (12., 25.), Kedei (34.), illetve Andre Sasse (2.), Cojocaru (36.)
Dévai West – Mausoleul Mărăşeşti 18-4
Marosvásárhelyi VSK – Sepsi SIC 3-3
Kedden, 17.45-től: Temesvári CFR – Luceafărul Buzău
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!