Hirdetés

Bajnok az FK Csíkszereda U17 csapata

Első szezonjában bajnoki címet szerzett az FK Csíkszereda U17-es korosztályos női együttese. A lányok a gyulafehérvári négyes döntőben meggyőző játékkal hódították el a címet.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Bajnok az FK Csíkszereda U17 csapata
Mindössze egy vereséggel zárták a csíki lányok a pontvadászatot Fotó: FRF

Nagy meneteléssel jutottak el Berkeczi Emőke tanítványai a bajnoki cím kapujába, a lányok a szezon során csupán egyszer maradtak alul, a többi mérkőzésüket magabiztosan nyerték. Így tettek a Gyulafehérváron megrendezett Final Four elődöntőjében is. A CSS Târgovişte ellen hatgólos győzelemmel masíroztak a fináléba Szőke Eszterék. 
Az aranyért a bajnoki címvédő Temesvári Politehnica lányaival csaptak össze a csíki lányok. A mérkőzésen Szőke Eszter és Fülöp Boglárka szabadrúgás-góljai döntöttek. Utóbbi csaknem a félpályáról (!) emelt a léc alá. A döntőt követően Berkeczi Emőke vezetőedző értékelt a Hargita Népe érdeklődésére.

– Az akarat diadala volt, a lányok nagyon ki voltak éhezve a győzelemre. Szerencsénk volt a sorsolásnál, a Târgovişte nem volt gyenge csapat, de nagyon szép meccset tudtunk játszani ellenük, és biztosan győztünk. Ez a győzelem nagy lendületet adott a Temesvár elleni mérkőzéshez

– idézte fel a szakember. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hozzátette, ideges játékkal kezdték a döntőt, a nagy akarás görcsösséggel párosult, és az első tíz perc „kaotikusra” sikeredett, ám miután megnyugodtak, több szép megoldást tudtak választani a csíki játékosok. A két gólt két rutinosabbnak számító játékos lőtte, ám az elődöntőben a többiek is szép találatokkal jelentkeztek, fűzte hozzá.

– A lányok a lefújás után először sírva fakadtak, még a hazafelé úton is alig hitték el, hogy sikerült, megnyertük, ők a bajnokok. A szülők, akik elkísértek minket, már a meccs után megünnepeltek bennünket, köszönet nekik! És köszönettel tartozunk mindenkinek, aki biztatott minket, hitt bennünk, támogatott bennünket. Köszönjük!

– mondta Berkeczi Emőke.

Női labdarúgó U17-es döntő torna
Elődöntők: FK Csíkszereda – ISK Târgovişte 7–1 (5–1). Gólszerzők: Szőke E. (4., 24. és 40.), Tănase D. (7.), Fülöp B. (15.), Erős T. (45. és 65.), illetve Fuia (16.); Temesvári Poli – Konstancai Farul 4–0.
Kisdöntő: Farul –  Târgovişte 2–1.
Döntő: FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 2–1 (1–0). Gólszerzők: Szőke Eszter (25.), Fülöp Boglárka (71.), illetve Mogoșanu (69.).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!