Az MLSZ is eltiltotta Kota Gabriellát

A Magyar Labdarúgó-szövetség egy évre eltiltotta a válogatottságtól a budapesti nemzetközi teqballtornán sportszerűtlenül viselkedő Kota Gabriellát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Az MLSZ is eltiltotta Kota Gabriellát
Egy évig nem ölthet címeres mezt magára Kota Gabriella Fotó: nso.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerdán a honlapján jelentette be, hogy a teqball World Series idei budapesti záróviadalának vegyes páros elődöntőjében mutatott sportszerűtlensége miatt egyéves büntetéssel sújtja Kota Gabriellát, miután a 26 éves játékos játékengedélyét a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) is felfüggesztette.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„A mérkőzés végén egy vitatott játékvezetői ítélet nyomán a magyar kettős hevesen reklamált, illetve Kota Gabriella a mérkőzést követően a pályán és a nézőtéren perceken át botrányosan viselkedett.

Sajnálatosan Kota a mérkőzést követően Instagramon is megosztotta a történetet, és a sportszerűtlen tartalomban az »utálunk, szar Románia« szöveget szerepeltette.

A fenti viselkedést és megnyilvánulást az MLSZ vezetése a leghatározottabban elutasítja, és olyan súlyúnak ítéli meg, amelyet követően a játékost nem tartja méltónak arra, hogy a labdarúgó-szövetség válogatottjában képviselje a nemzeti színeket. Ezért a szövetség sportigazgatósága saját hatáskörében egy évre eltekint a játékos válogatottakban való szerepeltetésétől” – állt az MLSZ közleményében.

Kota a teqball mellett a magyar futsalválogatott tagja is, melyben eddig 43 mérkőzésen 18 gólt szerzett. A tiltás miatt már nem lehet ott a jövő szerdán rajtoló világbajnoki selejtezőn.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!