Hirdetés

Az FK Csíkszereda nyitja a sort

Szombaton az FC Hermannstadt – FK Csíkszereda mérkőzéssel kezdődik a női labdarúgó Szuperliga új bajnoki idénye. A Vasas Femina egy nappal később lép pályára, az udvarhelyi lányok vasárnap a Szamosújvári Atletic otthonában kezdenek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az FK Csíkszereda nyitja a sort
Besztercén zárták a tesztmeccsek sorát a csíkiak Fotó: FK Csíkszereda

Egyéves szünet után ismét két Hargita megyei képviselővel indul a hazai női labdarúgás legmagasabb szintű pontvadászata, az FK Csíkszereda eddigi legjobb eredményét elérve, bronzérmesként zárta a múlt idényt, a Vasas Femina pedig egyéves önkéntes száműzetésből visszatérve tért vissza a másodosztályból az élvonalba.
A női Szuperliga múlt idényéből mindössze négy csapat vállalta a bajnokságot, a mezőnyt négy újonccal töltötték fel, hogy megmaradjon a formátum. A bajnokság nyitányát holnap 17 órától rendezik, az FK Csíkszereda női csapata az újonc FC Hermannstadt otthonául szolgáló nagydisznódi Măgura stadionban kezdi a pontvadászatot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A mérkőzést a FRF TV közvetíti élőben. Kollár Péter tanítványai a múlt héten játszották utolsó felkészülési mérkőzésüket, két góllal alulmaradva a Besztercei Gloria otthonában. A bajnokság megnyerését célként kitűző FK háza tájáról érkező legfrissebb hír, hogy Szombathelyről igazoltak szélsőként és középső támadóként is bevethető játékost, a 22 éves felvidéki születésű Feketevízi Tímea az elmúlt két idényben a Haladás együttesét erősítette. A többi mérkőzést vasárnap rendezik, 11 órától az újonc Gyulafehérvári Unirea fogadja a beszterceieket, 12 órától bajnoki rangadót rendeznek, a címvédő Konstanca az ezüstérmes Kolozsvári U otthonába látogat. Rangadónak tekinthető az első forduló zárómérkőzése is, hiszen a 16 órakor kezdődő Szamosújvári Atletic – Vasas Femina találkozón a másodosztály múlt idényének két csoportgyőztese csap össze. A Vágó Attila által irányított udvarhelyi lányok a múlt héten a másodosztályba frissen feljutott Sepsi OSK otthonában győzelemmel zárták a felkészítő mérkőzéseik sorát.
A női Szuperliga alapszakaszában 14 fordulós oda-visszavágót játszanak az együttesek, ezt követően az első négy a felsőházban, a többiek az alsóházban folytatják. A rájátszás mindkét csoportban 12 fordulós lesz, vagyis minden együttes két-két oda-visszavágót játszik a bajnoki cím megszerzése, illetve a kiesés elkerülése végett.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!