Hirdetés

Angol kínlódás, spanyol parádé

A németországi Eb vasárnapi nyolcaddöntőiben Anglia megizzadt a szlovákok ellen, csak a hosszabbításban harcolva ki a továbbjutást, a spanyolok pedig szintén hátrányból fordítva ütötték ki a grúz válogatottat. Az angolok szombaton Svájccal, a spanyolok pénteken a házigazda németek ellen folytatják.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Angol kínlódás, spanyol parádé
Bellingham ollózása a sírból hozta vissza az angolokat Fotó: UEFA

Nem sokon múlott, hogy a címvédő olaszok után a legutóbbi Eb-n ezüstérmes angol válogatott is idő előtt távozzon a tornáról. A németországi Európa-bajnokság vasárnapi, első nyolcaddöntőjében a szlovákok szinte megtréfálták Gareth Southgate együttesét, miután a 25. percben megszerezték a vezetést, és 70 perc után csak egy percre voltak a továbbjutástól. Végül Jude Bellingham a sírból hozta vissza a mérkőzést, a második félidő ráadásának ötödik percében ollózós góljával mentette hosszabbításra a találkozót, aztán a folytatás első percében Harry Kane fejesével megfordították az eredményt. A szokásos, megdöbbentően impotens és unalmas játékot mutató Anglia ezzel a bánatos 2-1-gyel a nyolc közé vergődött, de könnyen lehet, hogy ez a gyógyjáték kevés lesz a titánként harcoló svájciak ellen. Az Anglia–Svájc negyeddöntőt szombaton rendezik Düsseldorfban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét vasárnap, a késő esti nyolcaddöntőben. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.
Spanyolország abszolút komolyan vette Grúziát, a kapitány a legerősebb csapatát küldte pályára, hiába a gyengébb ellenfél.
Az ibériaiak eddig könnyedén menetelnek, kiemelkedve a mezőnyből, a negyeddöntőben viszont a hazai németekkel találkoznak, pénteken Stuttgartban.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők
Anglia–Szlovákia 2-1 (0-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után. Gólszerzők: Bellingham (90+5.), Kane (91.), illetve Schranz (25.)
Spanyolország–Georgia 4-1 (1-1). Gólszerzők: Rodri (39.), Ruiz (51.), Williams (75.), Olmo (83.), illetve Le Normand (18., öngól)





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!