A szentegyházi labdarúgás 85. évfordulóját ünnepelték

A szentegyházi labdarúgás elindulásának 85. évfordulóját ünnepelték a Vasas Baráti Kör szervezésében.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
A szentegyházi labdarúgás 85. évfordulóját ünnepelték
Fotó: Kósa Csaba Attila

„Csodálatosan nosztalgikus, családias hangulatú” sporttörténelmi rendezvény zajlott Szentegyházán – összegeztek boldogan a szervezők az elmúlt szombati esemény után. Mint a Hargita Népe érdeklődésére Kósa Csaba Attila, a szentegyházi Vasas volt labdarúgója, edzője és sportelnöke elmondta, több mint 100 labdarúgó, 50 meghívott és azok hozzátartozói vettek részt a rendezvényen, amely koszorúzással kezdődött a szentkeresztbányai temetőben, majd megemlékezéssel folytatódott a szentegyházi „Aranycsapatnak” állított emlékjel előtt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A megemlékezésen a még négy élő csapattag közül kettő volt jelen, kettő pedig betegség miatt hiányzott. Minden játékos vagy hozzátartózója emléklapot és emlékérmet vehetett át, majd az ünnepély a Vasas Stadionba folytatódott – mondta el Kósa Csaba Attila. A szentegyházi labdarúgás „szentélyében” sporttörténelmi emléksátorban mutatták be az összegyűjtött futball-emlékeket. Emellett emlékfát is állítottak a szervezők, majd barátságos mérkőzések következtek.

A szentegyházi labdarúgás 85. évfordulóját ünnepelték
 A Szentegyházi Vasas Öregfiúk csapata a székelyudvarhelyi Sporting 2002 SE-vel mérkőzött meg, míg a testvértelepülések, a magyarországi Balatonlelle és a felvidéki Tornalja SK a helyi Öregfiúknak nevezett régi tanári csapatból kialakult együttessel játszott. A kezdőrúgásokat az Aranycsapat volt kapusa, András Ignánc és a sportdíjjal is kitüntetett egykori labdarúgó, kézilabdázó, atlétika Ambrus György végezték el. Néhány percig pályára lépett az „Aranycsapat” szíve és lelke, az egykori kapus, Svella Károly (83), aki, bemutatta, hogy nem hiába nevezték őt „fekete párducnak”. 

A szentegyházi labdarúgás 85. évfordulóját ünnepelték
A balatonlellei csapat jóvoltából kupát vehetett át a Vasas legidősebb aktív játékosa, a 66 éves Derzsi Dezső. A hangulatot a székelyudvarhelyi E.D.C táncoslányok fokozták, vezetőjük, Zsombori Beáta Natalia tagja volt a szentegyházán megalakul első női labdarúgó csapatnak – osztotta meg Kósa Csaba Attila. 
A fociünnepélyt a székelyudvarhelyi Rose sportegyesület és a helyi gyerekekből verbuvált csapatok barátságos találkozója, majd közös bográcsolás zárta.
– Magyarországról is sokan hazajöttek a találkozóra. Valóságos családi ünnepély alakult ki, kiemelve a szentegyházi labdarúgó család erejét, hitét, kitartását – összegzett Kósa Csaba Attila.

A szentegyházi labdarúgás 85. évfordulóját ünnepelték



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!