A Puskás Akadémia nyerte a tornát

A Puskás Akadémia nyerte a Székelyföld Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Tor­na hetedik kiírását, miután a négynapos megmérettetés fináléjában két góllal legyőzte a Topolyai TSC csapatát. A házigazda FK Csíkszereda az ötödik helyen végzett.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
A Puskás Akadémia nyerte a tornát
A felcsúti akadémisták veretlenül lettek elsők Fotó: FK Csíkszereda

Hetedik alkalommal szervezte meg az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer (KMAR) U17-es együttesei számára a Székelyföld nevet viselő tornáját. Ebben az évben hat gárda fiatal reménységei léptek pályára Csíkszeredában. A házigazdák mellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, A Topolyai TSC, az NK Eszék, a Dunaszerdahelyi DAC és a Munkács Futball Akadémia küzdött a szerdától szombatig tartó vetélkedésen. A csoportmérkőzéseket a Sportpark pályáin játszották, míg a döntőt a városi stadion gyepén rendezték.
A két háromcsapatos csoportban mindenkire két-két mérkőzés várt, majd a helyezések alapján következtek a helyosztók. A házigazda FK szerdán minimális különbségű vereséggel indított a Topolya ellen, pénteken pedig hátrányból mentett pontot az Eszékkel szemben. Ezzel Szász Ferenc tanítványai csoportharmadikként végeztek és szombaton az 5–6. helyért kiírt mérkőzés várt rájuk. Ellenfelük a másik csoportban hasonló mérleggel záró Munkács volt. A szombat délelőtti összecsapáson megszületett a piros-feketék első győzelme a tornán, így az ötödik helyen végeztek.
A harmadik helyért szervezett összecsapáson az Eszék kiütötte a Dunaszerdahely gárdáját, míg a döntőben a Puskás Akadémia két góllal jobbnak bizonyult a Topolyánál, így megvédte tavalyi elsőségét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A torna megmutatta merre, milyen irányban kell, kellene elindulnunk, és a gyorsaság terén nagyon nagy a lemaradása csapatunknak. Ellenfeleink dinamikusabban, erőszakosabban léptek fel ellenünk. Csak a mérkőzések adnak ilyen terhelést, ezt edzésen nem tudjuk lemodellezni. A hibákból tanulunk, és így mehetünk neki majd a hétvégén kezdődő nagyon erős bajnokságnak

- összegzett a torna után Szász Ferenc, az FK Csíkszereda U17-es csapatának vezetőedzője.

Eredmények
Csoportmeccsek:
Puskás Akadémia – DAC 2–1, FK Csíkszereda – TSC 0–1, TSC – Eszék 2–2, DAC – Munkács 2–1, Munkács – Puskás Akadémia 2–2, Eszék – FK Csíkszereda 1–1.
Helyosztók: 5-6. helyért: Munkács – FK Csíkszereda 1–2; a 3. helyért: DAC – Eszék 0–4; döntő: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – Topolyai TSC 2–0 (0–0).
Különdíjak: a legjobb kapus: Michelle Antonucci (FK Csíkszereda): a legjobb játékos: Djurdjevic Luka (TSC); gólkirály: Knis Denisz (MFA) és Gagulic Matej (Eszék); Fair Play díj: Dunaszerdahelyi AC



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!