Hirdetés

A másodosztályban maradt az FK

Lezárult a 2023/2024-es idény az FK Csíkszereda felnőtt férfi labdarúgócsapat számára, a gárda a csíki labdarúgás fennállásának 120. évében a legeredményesebb szezonját zárta. Noha a csapat egy lépésre volt csupán a Szuperligától, a nyár végétől a másodosztályban folytatja a szereplést.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
A másodosztályban maradt az FK
Ilyés Róbert: az idény eleji célkitűzését elérte a csapat Fotó: FK Csíkszereda

A labdarúgó Szuperligáért játszhatott osztályozót az FK Csíkszereda, amely még álomnak is merész volt a 2023/2024-es idény elején. Ahogy a klubvezetés, úgy Ilyés Róbert edző is azt nyilatkozta tavaly nyáron, hogy a felsőházi rájátszás elérése a csapat célja. Ez is ugyan álomnak látszott még az alapszakasz kétharmadánál, végül a csapat a hatodik helyen zárt és bejutott a felsőházi rájátszásba. Itt viszont már élni kezdtek a szuperligás álmok, ám az áprilisi erőltetett menetrend, amikor 1–27. között hét meccset játszott a csapat, ráadásul az első és az utolsó két fordulót leszámítva csak a 4. és az 5. játéknap között volt hét napjuk regenerálódásra ide­jük a csíki focisoknak.
Míg az osztályozó első mér­kőzését követően a szaksajtó a Dinamo remek játékát dicsérte, addig a hétfő esti találkozót követően a fővárosiak Szuperligában maradását hangsúlyozta ki a bukaresti sajtó, esetleg egy bekezdésben említve, hogy a visszavágón az FK lefocizta a „vörös kutyákat”. A csíkiak edzője úgy érzi, a két mérkőzésen mutatott játék alapján az FK Csíkszereda megérdemelte volna, hogy feljussanak a Szu­per­ligába. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Szerintem a 2–0-s sikert 90%-ban a szurkolóinak köszönheti a Dinamo. Az a nyomás, ami Bukarestben volt, az nekik nagyon segített. Örvendek, hiszen nálunk is azért szép számban kijöttek a szurkolók, biztattak utolsó percig. Ha nekünk is mindig olyan szurkolótáborunk volna minden meccsen, amilyen volt a Dinamo ellen itthon, és minden mérkőzésen így biztatnák a csapatot, biztos, hogy mi is magasabb szinten tudnánk játszani

– mondta a hétfő esti sajtótájékoztatót követően Ilyés Róbert.
Az FK Csíkszereda lapunknak azt mondta, az idény elején kitűzött célt, a felsőházi rájátszást elérte a csapat. 

– Nem volt kitűzött cél a Szuperligába való feljutás, de erre adott volt a lehetőség a felsőházba kerüléssel, megpróbáltuk a lehetetlent, amiből sajnos vesztesen jöttünk ki. Nem adjuk fel, próbálunk a következő idényre is egy jó csapatot összekovácsolni, és újra nekivágni úgy a szezonnak, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki magunkból

– mondta Ilyés Róbert.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!