Hirdetés

A kupáért küzdenek a lányok

Ma az FK Csíkszereda és a Vasas Femina is folytatja a küzdelmet a női labdarúgó Román Kupa csoportkörének második fordulójában, a csíki lányok a Banat Girls együttesét, az udvarhelyi gárda pedig a Nagyváradi United csapatát látja vendégül, a mérkőzések 17 órakor kezdődnek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A kupáért küzdenek a lányok
Fotó: Hodgyai István

Két Hargita megyei együttes érdekelt a női labdarúgó Román Kupában, az A csoportban szereplő FK Csíkszereda és a C jelű kvartettbe besorolt székelyudvarhelyi Vasas Fe­mi­na is hazai pályán folytatja a küzdelmet a kupasorozat csoportkörének második fordulójában.
Az A jelű négyesben szereplő FK Csíkszereda az első fordulóban remek teljesítménnyel győzte le 2–0-ra a Te­mes­vá­ri Polit, a másik mérkőzésen pedig a Ko­lozs­vá­ri Universitatea 3–1 arányban múlta felül a Banat Girls együttesét. Ma délután 17 órától a csíki lányok a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő csapatot, az alsóházi rájátszásban második helyezett Banat Girls együttesét látják vendégül, míg a temesváriak Ko­lozs­vár­ra látogatnak.
Az FK Csíkszereda női csapata igencsak formában van, március végén a bajnokságban épp a Temesvári Polit verték hazai pályán 2–0-ra, a múlt szombaton pedig a Konstancai Farul otthonában győztek 3–2-re. 

A Vasasnak is megy

Nem panaszkodhatnak az udvarhelyi lányok sem, a télen megerősödött Vasas Femina az idei négy bajnokiján ugyanannyi győzelmet könyvelhetett el, 40 gólt rúgott és mindössze egy gólt kapott, pillanatnyilag vezeti a női másodosztály 1-es csoportját. Legutóbb vasárnap léptek pályára, 12–0 arányban hengerelve a vendég Poli Iași ellen.
A Vasas Román a Román Kupa C jelű kvartettjébe került, az első fordulóban 4–2-re győztek a csoport megnyerésére szintén esélyesnek tartott FC Rapid ellen, míg a másik találkozón a Craiovai Universitatea 4–0-ra győzött a Nagyváradi United otthonában. Ma 17 órától a nagyváradiak látogatnak Székelyudvarhelyre, a C csoport másik találkozóját április 28-án rendezik.
Jelen állás szerint nagy esély van arra, hogy mindkét Har­gi­ta megyei együttes megnyerje csoportját, ebben az esetben pedig a csíki és az ud­var­he­lyi lányok játsszák a ku­pa­so­ro­zat egyik elődöntőjét, a másik ágon pedig az A csoport második helyezettje a B jelű kvartett csoportgyőztese ellen küzd a fináléba kerülésért.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!