Hirdetés

Új vezetőedző az FK Csíkszereda kispadján

Vasárnap délelőtt 11 órától rangadót játszik a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában az FK Csíkszereda és a Vasas Femina FC. A házigazdák kispadjára új vezetőedző ül le.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új vezetőedző az FK Csíkszereda kispadján
A két csapat küzdelme mindig presztízskérdés volt Fotó: FK Csíkszereda

Új vezetőedzővel a kispadon készül a vasárnapi, Hargita megyei rangadóra az FK Csíkszereda női csapata. A liga 2-es férfigárda mellett másodedzői feladatokat kapó Albu László helyét a Magyarországról érkezett Kollár Péter vette át – adta hírül a csíki klub hivatalos honlapja. A 36 éves szakember a budapesti Vasas Kubala Akadémiától tette át székhelyét a Hargita aljára, derült ki a klub közleményéből. A Hatvanban élő Kollár az FC Hatvan kötelékében kezdte játékos- és edzői pályafutását, majd az Eger SE és a Vasas kötelékében dolgozott elsősorban a női labdarúgás fejlesztésén, mielőtt a csíki csapat hívásának eleget tett.
– Egyelőre a lányok feltérképezését tűztem ki első körben célul, illetve próbálok egy kicsit mentálisan rájuk hatni, hogy a gondolataikat a labdarúgás köré próbálják meg fonni. Így némileg kevesebb idő jutott például a Székelyudvarhely feltérképezésére, de az én edzői hitvallásom úgyis az, hogy az ellenfélnek kell alkalmazkodnia hozzánk. Kevés időnk van a hétvégi meccsig, de vannak bizonyos elveim, amelyeket a pályán is viszont szeretnék már látni. Ami biztos, hogy szeretnénk győzni – idézte az fkcsikszereda.ro a szakember szavait.
A női labdarúgó élvonalának felsőházi rájátszásában szereplő hat csapat közül a címvédő Kolozsvári Olimpia és kihívója, a Temesvári Poli a legesélyesebb a bajnoki cím elnyerésére, két forduló után az FK Csíkszereda az 5. helyen áll 19 ponttal, a Vasas Femina pedig két ponttal lemaradva követi. 
– Ez egy rangadó, amit nyilván szeretnénk megnyerni. Való igaz, hogy a frissen érkezett idegenlégiósaink még nincsenek sem fizikálisan, sem mentálisan teljesen felkészülve, további két-három hétre és egy-két mérkőzésre lenne szükség, hogy teljesen összeforrjon a csapat. De nem állunk félre, véleményem szerint a két gárda nagyjából egy szinten van, ki-ki mérkőzést játszunk, és mindannyian úgy állunk hozzá, hogy ezt a rangadót meg kell nyerni – nyilatkozta Székely János, a Vasas Femina vezetőedzője.
A két gárda a rájátszás harmadik fordulójában, vasárnap délelőtt 11 órától mérkőzik meg Csíkszeredában.

Szász Csaba 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!