Hirdetés

Több mint kétezer résztvevőre számítanak

Csíkszereda ad otthont szeptember 21-én az idei év második Spartan Race versenyének, ahol egy távon országos bajnokot is hirdetnek. A viadalra húsz országból több mint kétezer résztvevőt várnak a szervezők. Az útvonalat a város központjában, illetve Csíksomlyó környékén alakítják ki.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több mint kétezer résztvevőre számítanak
Fotó: László F. Csaba

Az idén három helyszínen tartanak Spartan Race versenyt, a második viadal házigazdája Csíkszereda lesz – jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők. A Spartan Race Románia vezetője, Ilyés Lóránt elmondta, a viadalra több mint húsz országból várnak résztvevőket, becslésük szerint a nevezők száma meghaladja majd a kétezret.

A Spartan Race mozgalom az Amerikai Egyesült Államokból indult 2014-ben, Romániában négy évvel később tartották az első versenyt, a résztvevők egy előre meghatározott útvonalon szaladnak, és közben több akadályt is le kell küzdjenek. Ilyés szerint jelenleg negyven országban van jelen a mozgalom.

Csíkszeredában a Spartan Training Group néven alakult egy csapat, jelenleg mintegy tizenöt tagjuk van, de rendszeresen heten-nyolcan járnak versenyekre. Toma Albert Zsuzsanna, a csapat tagja lapunknak elmondta, idén Szombathelyen voltak versenyen, a hétvégén Szlovákiában állnak rajthoz, de céljaik között szerepel a szeptemberi, ausztriai kontinensviadal és a novemberi, görögországi világbajnokságon való részvétel is.

– Számomra egy játszótér a Spartan Race, remekül érzem magam a versenyeken, noha nagyon nagy erőfeszítést igényel a táv teljesítése, és keményen kell készülni minden viadalra – mondta lapunknak a tusnádfürdői versenyző. Hozzátette, hétfőn és szerdán erőteremben edzenek, kedden, csütörtökön és szombaton pedig terepszaladással készülnek.

– Azok, akik csatlakozni szeretnének csapatunkhoz, a  Spartan Training Group közösségi oldalán felvehetik velünk a kapcsolatot

– mondta Toma Albert Zsuzsanna.

A csíkszeredai versenyen a korosztályonkénti és gyermekverseny mellett a haladók két táv között választhatnak: 5 kilométer szaladás és legkevesebb húsz akadály vagy 10 kilométeres szaladás 25 akadállyal – ez utóbbi egyben a román bajnokság döntője is. Noha a verseny útvonalát már a nyár folyamán kijelölik és előkészítik a szervezők, ezt csak pár nappal a viadal előtt hozzák nyilvánosságra – ez ugyanis a Spartan Race egyik főszabálya is.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!