Hazai és külföldi versenyeken öklöznek a Godako sportolói

Világbajnoksági részvételt harcoltak ki Erdélyi Godako Ökölvívó SK–Felcsúti Ökölvívó SK sportolói a magyarországi Kőszegen lezajlott Ostrom Kupán. Újabb csoportokban kezdik el az ökölvívás oktatását – tudtuk meg a gyergyói sportklub szerkesztőségünkhöz eljuttatott augusztusi tevékenységi beszámolójából.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hazai és külföldi versenyeken öklöznek a Godako sportolói
Sikeres hónapot zártak a gyergyói öklözők Fotó: Godako

Az augusztus elején lezajlott Ostrom Kupán két gyergyói elsőéves ifjúsági korosztályú ökölvívó, Benedek Péter és Mailát András is kivívta magának a világbajnoki részvételt. Ők ott lesznek az U18-asok világbajnokságán. A helyszíni szakmai stáb Andrást választotta a magyar válogatott ifjúsági korosztályában a legtechnikásabb sportolójának, amelyért különdíjat is kapott – áll a gyergyóiak havi beszámolójában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szorítóba lépett még az Ostrom Kupán az első éves junior Tallósi Vanessza is, aki bemutató mérkőzéseket vívott. Ugyancsak bemutató párharcokat vívott Szabó Zalán, Srof és Bakos Brigitta is. Csíki Róbert kapta a torna legtechnikásabb ökölvívójának járó különdíjat is, és készülhet az U22- esek Európa-bajnokságára. 
Hír még az egyesület háza táján, hogy Csíki Róbert és Huszár Dávid felvételt nyert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karára.
– Vezetőedzőként és az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub alapítójaként elmondhatom, hogy haladunk abba az irányba, azok felé a célok felé, amelyeket 2017-ben meghatároztunk és kitűztünk magunk elé. A különböző korosztályokban eddig megszerzett 30 magyar bajnoki aranyérem szép eredmény, de hiszem, hogy nemcsak a sporteredmények a fontosak. A munkánk akkor komplett, ha a sport mellett tanulásban is sikeresek, és az élet más útjain is megtalálják a számításaikat a sportolóink – fogalmazott Huszár Árpád. 
A godakósok szeptembere is sűrűnek ígérkezik. Tallósi Vanessza Lengyelországban a Silesian Open viadalon szerepel, Csíki Róbert, Benedek Péter és Mailát András Jászvásáron lép szorítóba a Moldavian Belt tornán a magyar válogatott színeiben. Brassóban, a Dracula Openen is kesztyűt húznak a gyergyói sportolók, a hónap végén pedig az Emil Zechev Memorial Tournament elnevezésű világbajnokságra felkészítő tornán versenyez Szófiában Benedek Péter, Mailát András. Mindezen kívül lesz még U12 serdülő Magyar Bajnokság Hajdúszoboszlón, és a tervek között szerepel egy angliai felkészülési torna. 
Ősztől újabb gyerekek számára kezdik el az ökölvívásra való nevelést. Szeptember másodikától indulnak az edzések az új kezdő csoportok számára. Hét és tíz év közötti lányokat és fiúkat várnak a gyergyószentmiklósi sportközpontba. 
Újdonság az is, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban kerül sor egy fontos konferenciára, amely sportoló gyerekek szülei, nevelők, pedagógusok, testnevelő tanárok, edzők számára is nagyon érdekes és hasznos lehet. A szeptember 20-i eseményt a sicSPORT szervezi.

 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!