Hirdetés

Hatalmas meglepetés, Ingebrigtsent legyőzték!

Emlékezetes volt a budapesti atlétikai világbajnokság ötödik napja is, amelyen női rúdugrásban két aranyérmest avattak, közben Karsten Warholm harmadszor lett világbajnok, de a világszenzációt Josh Kerr szállította 1500 méteres síkfutásban. A brit lehajrázta a norvég világsztár Jakob Ingebrigtsent.

Szép Zoltán
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hatalmas meglepetés, Ingebrigtsent legyőzték!
A bronzérmes Wilma Murto (balról) a két aranyérmes Nina Kennedy és Katie Moon rúdugróval Fotó: nso.hu

Folytatódik a csoda Budapesten, az atlétikai világbajnokság a kánikula ellenére is telt ház előtt zajlik. A délelőtti futamokon ugyan nincs telt ház, de akkor is zsúfolt lelátók előtt versengenek a világ legjobbjai. A szurkolók számára a Nemzeti Atlétikai Központ előtt már kora reggeltől zajlanak a különböző vetélkedők, aminek során a jeggyel rendelkező nézők egy-egy ajándékkal is gazdagodhatnak. A kisfiaim például kipróbálták a súlylökést és a síkfutást, végül pedig egy-egy napszemüveggel lettek gazdagabbak.

A délelőtt a női 800 méteres síkfutásról, a diszkoszvetésről és a rúdugrásról szólt, itt a legnagyobb név egyértelműen a svéd világcsúcstartó Armand Duplantis volt, aki lazán jutott döntőbe.

A szerda este is emlékezetesre sikeredett, női rúdugrásban két aranyérmest avattak: az ausztrál Nina Kennedy és az amerikai Katie Moon egyaránt 490 centimétert ugrott, és úgy döntöttek, elengedik a szétugrást – mindketten elsők lettek!

A női 400 méteres síkfutást Marileidy Paulino nyerte, a dominikai köztársaságbeli versenyző 48.76-tal végzett az első helyen, megelőzve a lengyel Natalia Kaczmareket és a barbadosi Sada Williamst. A férfi 400 gát döntője Karsten Warholm győzelmével ért véget. A norvégok olimpiai bajnoka, Európa-bajnoka és világcsúcstartója a harmadik vb-címét szerezte meg ezen a távon, második lett a Brit Virgin-szigeteket képviselő Kyron McMaster, míg a harmadik helyen az amerikai Rai Benjamin futott be.

A női 100 méteres gátfutásban Kozák Lucáért szurkolhattunk, a magyar tehetség jól versenyzett, nem jutott döntőbe, de az előkelő 13. helyen járt.

Az este legjobban várt döntője az 1500 méteres férfi síkfutás volt, amelyen mindenki arra számított, hogy a norvég világsztár Jakob Ingebrigtsen megnyeri pályafutása első világbajnoki aranyérmét ezen a távon.

A norvég olimpiai bajnok az elődöntőben azzal hergelte társait, hogy futás közben kiintegetett a közönségnek, hogy még hangosabb szurkolást szeretne. Ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de tény, hogy akkor úgy tűnt, a nagyképű Ingebrigtsen simán behúzza majd az aranyat Budapesten. Nem így történt… Kezdetben a kenyai Kipsang vezetett, de a norvég 500-nál élre állt, majd nem tudta leszakítani a brit Josh Kerrt. A szakállas skót, aki Tokióban olimpiai bronzérmes volt ezen a távon, olyannyira nyomta hátulról a norvégot, hogy a célegyenesben az élre tört, és 27 századdal megverte a fásultnak tűnő Ingebrigtsent, akit kis híján honfitársa, a bronzérmes Narve Gilje Nordas is majdnem lehajrázott. Így jár az, aki nem tiszteli ellenfeleit.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!