Halmozzák az érmeket a magyar kajakosok Párizsban

Két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar kajakosok a pénteki döntőkben, a férfi és női párosok is felállhattak a dobogóra.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Halmozzák az érmeket a magyar kajakosok Párizsban
Boldogság. Egymás nyakába borulva ünnepelték dobogós helyezésüket a magyar és német kajakosok Fotó: MTI / Kovács Tamás

Nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián. Az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka a középfutamból másodikként jutott tovább. A friss Eb-győztes magyar egység a döntőben jól rajtolt, fél távnál harmadik volt a németek és az ausztrálok mögött, de óriási tempót diktált a táv második felében, és végül a második helyen ért célba. A Nádas, Tótka kajakos páros a magyar küldöttség 14. érmét szerezte meg a párizsi olimpián, a 12. és 13. érmet a női kajakosok szerezték.

Halmozzák az érmeket a magyar kajakosok Párizsban


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakospáros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett. Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp és Fojt fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek – írta az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!