Elhalasztották a triatlonosok versenyét

A Szajna vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfi triatlonosok kedd reggel 9 órára kiírt versenyét a párizsi olimpián.

Elhalasztották a triatlonosok versenyét
Illusztráció Fotó: Az olimpia hivatalos honlapja

A nemzetközi sportági szövetség (WT) kora reggel kiadott közleménye szerint hajnalban, 4.30-kor tartottak megbeszélést a szövetség, a párizsi szervezők, a Nemzetközi Olimpia Bizottság, illetve Párizs meteorológiai szolgálata, valamint az Ile-de-France prefektúra képviselői a folyó minőségéről, és ezt követően született az a döntés, hogy a viadalt ma nem lehet megrendezni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


„A legfrissebb időjárási előrejelzések alapján az a döntés született, hogy a férfi triatlon versenyszámot július 31-én (szerdán) 11 óra 45 perckor rendezik meg” – áll a közleményben, amely jelzi, hogy a nők versenye az eredeti tervek szerint szerdán 9 órakor rajtol, ugyanakkor mindkét viadalt csak akkor rendezik meg, ha a víz minősége megfelelő lesz, szennyezettsége a határérték alá süllyed. A WT hozzátette, hogy az eredetileg kijelölt vészhelyzeti nap változatlanul marad augusztus 2., azaz péntek. A szövetség 9 órakor tartott megbeszélést az edzőkkel, amely során további információkat osztottak meg velük – idézte a közleményt az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!